Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe appelrassen met allergiekeurmerk

Onderzoekers van de universiteiten uit Osnabrück en München hebben twee nieuwe rassen veredeld, die bij consumenten met een appelallergie geen allergische reacties oproepen, zo meldt de NFO. Naar verwachting liggen beide rassen in 2025 of 2026 in de winkel, compleet met het Ecarf-keurmerk. Dat is een Europees keurmerk voor producten die mensen met een bepaalde allergie veilig tot zich kunnen nemen.

Appels bevatten vier allergenen, waarvan twee een allergische reactie kunnen veroorzaken bij mensen. Gevoeligheid voor deze allergenen gaat vaak samen met die voor stuifmeel van berken. De onderzoekers selecteerden kruisingsouders met een zo laag mogelijk gehalte van deze twee allergenen.

De appels van de uiteindelijke kruising zijn getoetst in het universitair ziekenhuis van Berlijn. Mensen met een gevoeligheid voor appelallergenen aten daar kleine, maar oplopende hoeveelheden van deze appel. De bekende verschijnselen als jeuk en tintelingen in de mond, eventueel in combinatie met opgezwollen slijmvlies en lippen, bleven daarbij uit.

Bron: NFO

Publicatiedatum: