Innovatie Universiteit van Pretoria

Slimme avocado's om trillingen in het fruitvervoer te monitoren

De afdeling civiele techniek van de Universiteit van Pretoria maakt gebruik van "slim fruit" om het vervoer van AGF-producten in Zuid-Afrika en de rest van de wereld aanzienlijk te verbeteren. Het project begon nadat André Broekman, een promovendus, een soortgelijke sensor had ontworpen om te meten hoe ballast onder treinsporen beweegt. Hij realiseerde zich dat er ook andere toepassingen voor deze technologie waren, zoals de manier waarop fruit van een boom naar de markt wordt gebracht.

Het slimme fruit -SmAvo en Smato (smart-avo en smart-tomato)- zijn dataloggers die de bewegingen van kunstmatig fruit tijdens het oogst- en transportproces meten. Door de bewegingen te meten, kunnen zij detecteren waar het fruit beschadigd is voordat het op de markt komt.

Optimalisering van het vervoer van AGF-producten verbetert de kwaliteit van de producten en vermindert verliezen. Dit leidt op zijn beurt tot lagere prijzen voor de consument en hogere winsten voor producenten en telers. De kunstmatige vruchten maken gebruik van voordelige in de handel verkrijgbare hardware, en de kennis wordt gratis ter beschikking gesteld om producenten en telers aan te moedigen de technologie te gebruiken.

Bron: mybroadband.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven