Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pol en Charlotte Roussel, Roussel Onions:

"Onze producten van FAIA moeten consumenten inspireren tot avontuurlijk koken"

Tholen – Voor Roussel Onions begonnen de zaken na de corona uitbraak langzaam weer te normaliseren. "De impact van corona is afgelopen jaar erg groot geweest, maar inmiddels gaat alles een stuk beter dan deze periode vorig jaar", vertelt Pol Roussel, van het uienverwerkingsbedrijf in het Belgische Moorsele. "Toen de maatregelen langzaam werden afgeschaft, leek alles terug naar normaal te gaan. Tot er weer wat andere wereldproblemen om de hoek kwamen kijken."

Het conflict in Oekraïne heeft, naast de humanitaire ramp, ook vele gevolgen voor de AGF-sector. "Ook wij ondervinden al impact van de dure energieprijzen en hoge transportkosten”, gaat Pol verder.

FAIA
Het familiebedrijf is sinds een jaar een samenwerking gestart met enkele Nederlandse bedrijven. Onder het motto 'samen kunnen we meer' voegden Sawari Fresh, Biesheuvel Knoflook, Waterman Onions en Roussel Onions hun basisproducten onder de naam FAIA samen. Dit resulteert in innovatieve foodconcepten op basis van gember, verse knoflook en verse uien, gekenmerkt door convenience. "Vorig jaar zijn we officieel naar buiten getreden met de samenwerking tijdens Fruit Attraction in Madrid", legt Charlotte Roussel uit. "Ondertussen zijn culinaire specialisten aan de slag gegaan met de productontwikkeling van de vernieuwende smaakconcepten op basis van deze drie smaakmakers in de keuken." Recent is de volgende stap gezet met de verkoop van gehakte verse knoflook klaar voor gebruik.

Komende week zal Roussel Onions samen met haar partners meer lokaal geteelde, duurzame producten, geboren uit de samenwerking, presenteren tijdens de Londen Produce Show. "Op deze beurs presenteren we de verschillende purees. Deze zijn gemaakt van de aparte basisproducten, waar al onze bedrijven in zijn gespecialiseerd, maar er zal ook een mix van knoflook, gember en ui verschijnen. Naast de FAIA stand, waar de mensen kennis kunnen maken met het nieuwe assortiment, zullen wij hier ook terug te vinden zijn met onze eigen producten van Roussel Onions."

Gebruiksgemak
De samenwerking tussen de firma’s is eigenlijk vrij toevallig tot stand gekomen. "We hebben sinds jaar en dag een nauwe samenwerking met Waterman Onions. Zij hadden connecties met de andere bedrijven, waarop zij besloten iedereen bij elkaar te brengen voor een innovatief concept. We zagen een trend van gezondheid en gebruiksgemak. Zo wordt er meer en meer avontuurlijk gekookt, waardoor onze nieuwe convenience producten hier naadloos op aansluiten om de consument te inspireren. Bovendien kunnen ook allerhande bedrijven in de voedingssector onze producten perfect gebruiken in hun productieproces."

Pol ziet zeker toekomst in de samenwerking. "Door de samenwerking kunnen we tot een betere productontwikkeling, verkoopstructuur en marketing komen voor een zo sterk mogelijk merk. Bovendien kunnen we een grotere afzet realiseren." De afzet met FAIA zal voornamelijk liggen in West-Europa, zoals België, Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Charlotte besluit: "Uiteindelijk zullen er zeker nog meer producten uit de samenwerking voortvloeien. Denk bijvoorbeeld aan gembershotjes. Alles wat gemaakt kan worden van gember, verse knoflook of uien behoort tot de mogelijkheden."

Roussel Onions en FAIA zullen op de Fruit Logistica in Berlijn aanwezig zijn, waar iedereen de producten in levende lijve zal kunnen zien. "We moedigen iedereen met interesse aan om contact op te nemen."

Voor meer informatie:
Roussel Onions
Ieperstraat 221
8560 Moorsele
+32 (0)56 50 53 06
[email protected] 
www.rousselonions.com

Waterman Onions
Hannie Schaftweg 12
8304 AR Emmeloord
+31 (0)527 617 496
[email protected]  
www.waterman-onions.nl 

Sawari Fresh International 
Transportweg 22
2991 LV Barendrecht
+ 31 (180) 472 803
[email protected]  
www.sawarifresh.com  

Biesheuvel Knoflook
Westerterpweg 35
1774 NL Slootdorp
+31 (0)227 577 035
[email protected]  
www.biesheuvelknoflook.nl  

[email protected] 
www.faiafood.com