In 2021 werden in Duitsland 5% meer champignons geproduceerd dan in het jaar daarvoor. Zoals het Federaal Bureau voor de Statistiek (Destatis) verder meldt, werd meer dan 81.000 ton champignons geoogst in teeltbedrijven met een productieoppervlakte van ten minste 0,1 ha.
De totale oogst aan eetbare paddenstoelen in Duitsland bedroeg 83.800 ton. Met een aandeel van 97% is het overgrote deel van de eetbare paddenstoelenproductie afkomstig van champignons. De rest van de oogst bestond uit oesterzwammen, shii-take en andere speciale paddenstoelculturen.
9.100 ton eetbare paddenstoelen (11%) werd geproduceerd in kwekerijen met een volledig biologische productie. Bij de gespecialiseerde paddenstoelenkwekerijen bedroeg het aandeel biologisch geproduceerde paddenstoelen gemiddeld 51% (1.400 ton), wat aanzienlijk meer is dan bij de champignons met 9,5% (7.700 ton).
Het areaal voor de teelt van eetbare paddenstoelen is in 2021 ten opzichte van het voorgaande jaar met 6% toegenomen tot 379 hectare. 13% van dit geoogste areaal werd volledig biologisch beheerd.
Eetbare paddenstoelen worden hoofdzakelijk in negen Duitse deelstaten geproduceerd. In 2021 waren de twee belangrijkste deelstaten opnieuw Nedersaksen met een oogstgebied van 186 ha en Noordrijn-Westfalen met een oogstgebied van 70 ha.
Verdere informatie:
www.destatis.de