Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Beperkt aanbod tomaten zorgt voor zeer hoge prijzen"

De komkommer is en blijft heel populair in België. Dit blijkt uit een korte marktupdate. De voorbije jaren groeide het areaal en ook het aanbod op de coöperaties steeg door. Het hoogseizoen loopt van maart tot en met september.

Inlandse courgettes zijn terug, de eerste aantallen komen opnieuw op de klok. Ook het seizoen van de paprika’s is op gang getrokken. Volumes, eerst groen, zullen gestaag groeien de komende weken.

Weinig verandering in de tomatenmarkt, het beperkte aanbod zorgt nog altijd voor zeer hoge prijzen. Kropsla blijft echter redelijk stabiel in prijs, het zonnige weer zorgt voor mooie, zware kroppen.

Noteringen van prei zijn zwak te noemen, zeer groot aanbod beantwoordt ruimschoots aan de vraag. Prijs van rode en witte kool schommelt van dag tot dag, afhankelijk van het aanbod. Peterselie en knolselder werden goedkoper in vergelijking met vorige week. Witloof trekt lichtjes aan, maar ook hier voldoende aanbod. Enkele promo’s in de komende weken kunnen misschien het verbruik stimuleren. Spruiten en savooien lopen op hun laatste benen.

Bron: LAVA

Publicatiedatum: