Geek+ levert 112 autonome robots aan 'Fabriek van de Toekomst' van Hessing

Geek+, gespecialiseerd in AMR-oplossingen, en Hessing Supervers, specialist in gesneden fruit, gesneden groenten en kant-en-klaarmaaltijden, gaan een samenwerking aan voor levering, implementatie en onderhoud van een vloot van 112 autonome mobiele robots in Greenport Venlo, de 'Fabriek van de Toekomst' van Hessing.

De logistieke oplossing in deze industrietak, is de grootste in zijn soort in Europa en verhoogt in grote mate de efficiëntie van de productie en distributie, wat zich direct vertaalt in minder voedselverspilling, versere producten voor de consument en geeft daarmee inhoud aan de Green Future Strategie van Hessing.

De M200 robots van Geek+ verbinden de afzonderlijke verwerkingsprocessen en beheren de complexe logistieke stromen om een verscheidenheid aan vers fruit en groenten door was-, meng- en verpakkingsstations te verplaatsen. De robots zijn voorzien van SLAM navigatie en 3D-obstakelsensoren die eventuele obstakels voor de robots detecteren. Een intelligent en geavanceerd AI-besturings-systeem optimaliseert het transport van honderden robots en vermijdt verkeersopstoppingen.

"Hessing heeft er altijd naar gestreefd om innovatie in te zetten om het eindproduct voor onze klanten te verbeteren. Door de productielocatie te automatiseren met de AMR-oplossingen van Geek+, hebben we precies dat gedaan en invulling gegeven aan de Fabriek van de Toekomst. We kunnen nu nog meer, op verduurzaamde wijze, gezonde, hoogwaardige voedingsproducten in supermarkten en bij de consument op tafel krijgen en dat sneller dan ooit tevoren", aldus Hans Hessing, Director Center of Excellence bij Hessing.Jan Jongbloets, Managing Director Northern Europe bij Geek+ Europe: "Dit project met Hessing is een sprekend voorbeeld hoe robots inspelen op toenemende consumentenbehoeften. De AMR's die we hebben ingezet in de Fabriek van de Toekomst van Hessing verbeteren de snelheid en efficiëntie waarmee groenten en fruit kunnen worden verwerkt en gedistribueerd. We zijn trots op hoe onze AMR-oplossingen kunnen bijdragen aan de kwaliteit, duurzaamheid en versheid van voedingsproducten."

De robots van Geek+ opereren onafhankelijk van elkaar op twee niveaus van het drie verdiepingen tellende productiefabriek. Naast een hogere productiviteit, volledige beheer van de goederen stroom, opereren de robots, conform de hoogste veiligheidsnormen, in een open omgeving tezamen met productiemedewerkers.

Voor meer informatie:
Hessing Supervers
Nieuwmarkt 8
1681 NP Zwaagdijk
info@hessing.eu 
www.hessingsupervers.nl   

Geek+ 
5F, Niederklasseler Lohweg 18, 40547
Düsseldorf, Duitsland
+49 211 53829033
www.geekplus.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven