Faillissement Levarht uitgesproken; gesprekken met kandidaat voor doorstart in volle gang

Tholen - Nadat afgelopen week door de Rechtbank Amsterdam surseance van betaling werd verleend aan J.M. Levarht & Zonen B.V. (Levarht) is op 1 maart 2022 het faillissement uitgesproken over het AGF-bedrijf uit Aalsmeer. Als curatoren zijn benoemd mr. M.R. van Zanten en  mr. M.N. de Groot van CMS Derks Star Busmann. Van Zanten geeft aan vanaf de surseance te hebben gekeken hoe er onderdelen behouden kunnen worden om de schade voor de crediteuren zo klein mogelijk te houden.

"We hebben hiervoor gesproken met een groot aantal partijen, waarvan één partij het meest serieus was. Met die partij hebben we overeenstemming bereikt om een doorstart te maken om te kijken welke activiteiten kunnen worden doorgezet. Deze partij, Fruit Cleaning Services uit Venlo, dat aandeelhouders heeft die wereldwijd actief zijn, heeft inmiddels de naam Levarht, de merken die gebruikt worden en de goodwill van het bedrijf, gekocht. Ze gaan de komende tijd gebruiken om te praten met de personeelsleden om te kijken welke werknemers en business meegaan. Hiermee is de eerste snelle stap gezet. Hopelijk gaan we snel de tweede fase in."

Wat de curator in de gesprekken is opgevallen is de "ongelofelijk goede naam die Levarht heeft in deze markt. Ze hebben betrokken werknemers, die gaan voor hun klanten en bedienen een mooi segment in deze markt met hele waardevolle klanten. Na de problemen die ontstaan zijn, ben ik blij dat er nu onderzocht wordt hoe de activiteiten gedeeltelijk bij elkaar gehouden kunnen worden."

Na de verklaring op onze site vrijdag, geeft Arjan Levarht op de site van Aalsmeer Vandaag aan dat de omzet voor een groot gedeelte uit de Verenigde Staten, Japan, het Midden-Oosten en Verre Oosten werd gehaald. "Door de coronapandemie konden we vorig jaar veel minder exporteren. Tot 2020 gingen acht van de tien dingen goed, in 2021 negen van de tien fout."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven