Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta en Belgische Fruitveiling (BFV) zetten in op samenwerking en integratie

De Raden van Bestuur van zowel BelOrta als BFV hebben gisteren, woensdag 23 februari, goedkeuring verleend aan een intentieverklaring met het oog op een intensere samenwerking en integratie.

In de loop van 2021 vonden de eerste verkennende gesprekken plaats, de afgelopen maanden werden deze uitgediept en sinds gisteren zijn ze geofficialiseerd door middel van een intentieverklaring. Beide Belgische coöperaties bundelen de krachten met het oog op nóg meer slagkracht en kostenefficiëntie. Een evolutie die zowel telers (best mogelijke prijs uit de markt halen) als klanten (uitmuntende service) ten goede kan komen.

"De ondertekening van deze intentieverklaring is een belangrijke mijlpaal. Hiermee verstevigen we onze positie als de toonaangevende aanbieder van lokaal en duurzaam geteeld fruit en groenten. Dit zowel voor de inlandse markt als voor meer dan 70 exportmarkten wereldwijd. Gezamenlijk tellen we ruim 1.400 actieve telers-ambassadeurs, verspreid over heel België alsook de grensregio met Nederland. Samen kunnen we onze kerngedachte - van, voor en door telers - nog beter vorm geven", aldus Philippe Appeltans (Directeur BelOrta) en Marc Grauwels (Algemeen Directeur BFV).

Ludo Lousbergh (voorzitter BFV) en Dirk Bertels (voorzitter BelOrta) vullen aan: "Onze producenten staan voor gigantische uitdagingen op het vlak van o.a. rendabiliteit, kostenbeheersing, verduurzaming, innovatie en digitalisering. Uit onze gesprekken bleek al snel dat we dezelfde langetermijnvisie koesteren en dat er reeds heel wat gelijkenissen bestaan op het vlak van bedrijfscultuur en waarden. Deze overeenkomsten sterken ons in de overtuiging dat we tot intensieve samenwerking kunnen overgaan. Een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van de fruitsector."

In de volgende fase van de gesprekken zal gefocust worden op concrete initiatieven die voortvloeien uit de ondertekening van de intentieverklaring. Meer informatie volgt van zodra alle specificiteiten hieromtrent besproken zijn.

BelOrta
BelOrta (met operationele vestigingen in Sint-Katelijne-Waver, Borgloon en Zellik) is een Belgische coöperatie van, voor en door ruim 950 lokale groente- en fruittelers. Samen zorgen ze jaarlijks voor een assortiment van meer dan 170 groente-, fruit- en kruidensoorten - steeds lokaal geteeld en vol smaak. In 2021 realiseerde BelOrta een record productomzet van 497 miljoen euro.

Belgische Fruitveiling
Belgische Fruitveiling (met operationele vestigingen in Sint-Truiden, Glabbeek en Vrasene) is een Belgische coöperatie van, voor en door ruim 470 lokale fruittelers. Samen zorgen ze jaarlijks voor een uitgebreid en smaakvol assortiment aan lokaal geteeld hard- en zachtfruit. In 2021 realiseerde BFV een productomzet van 95 miljoen euro.

Publicatiedatum: