Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sergey Geraskin, GAAST: "Volop Oekraïense vrachtauto's op de Handelsweg"

"Export naar Oekraïne verloopt vooralsnog as usual"

Tholen - Nadat de export naar Wit-Rusland door de importboycot stil kwam te liggen, zocht het jonge exportbedrijf GAAST het afgelopen jaar voornamelijk haar heil bij andere Oost-Europese klanten, voornamelijk groothandels in Oekraïne en Moldavië. Ondanks de politieke onrust blijft de export volgens Sergey Geraskin, die al jarenlang in de Nederlandse AGF-export werkt, goed doorlopen. "Op onze handel heeft het helemaal nog geen impact. De enige invloed is te zien op koers van de Oekraïense hrivna, die schommelt ongeveer 3%."

"Onze klanten blijven gewoon bestellen en betalen. De handel loopt nog gewoon goed door en we sturen volop mix-auto's naar onze klanten. Dat geldt overigens ook voor onze collega's. De Handelsweg staat vol met Oekraïense vrachtwagens", vertelt Sergey, die samen met zijn zoon Anton in de zomer van 2020 van start ging met GAAST. "We leveren een breed pakket, variërend van Hollandse groenten tot exoten. Zo verzamelen we hier ook de ananas uit Costa Rica voor onze klanten uit Oekraïne."

"Natuurlijk praten wij over de situatie met onze klanten. Je wilt toch weten of je goederen of de betaling in gevaar kan komen, maar dat is vooralsnog niet aan de orde", aldus Sergey. "En ik heb er ook vertrouwen in dat dit zo blijft. Niemand kan één reden noemen waarom Rusland het land aan zal vallen. Als je dat vraagt, is het gelijk stil. Zelfs president Zelensky van Oekraïne en het hoofd van de Raad van Veiligheid en Defensie Danilov zeggen dat ze geen tekenen van aanval zien. We hebben er dan ook vertrouwen in dat we onze klanten in Oekraïne en Moldavië van onze mixladingen kunnen blijven voorzien!"

Voor meer informatie:
Sergey Geraskin
GAAST BV
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)180 447220
+31 (0)6 551 387 44
[email protected] 
www.gaastbv.nl