Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat is Acerola en waar is het goed voor?

Acerola, de West-Indische kers, is de vrucht van een tropische plant en staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. De vrucht wordt al eeuwen gebruikt als natuurlijk geneesmiddel tegen onder andere verkoudheid en hoesten. Acerola is een van de best bewaarde vitamine C-geheimen van Moeder Natuur.

Beeld: Manu Camargo via Unsplash 

Acerola als natuurlijke superfood
De Acerola plant of West-Indische kers groeit in Centraal- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Aziƫ en andere (sub)tropische gebieden. De bessen hebben iets weg van kersen, vandaar dat ze ook wel Acerola kers worden genoemd, maar daarmee houdt de vergelijking ook wel op. De vrucht is vooral bekend vanwege het hoge gehalte aan vitamine C. Acerola bevat namelijk van nature 30 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Vitamine C valt onder de antioxidanten, Acerola kan de gezondheid dus een stevige boost geven. Daarnaast bevat de vrucht ook andere stoffen die een gunstige effect op lichaam en geest hebben, zoals vitamine A, B1, B2 en B3 en mineralen als calcium, ijzer, magnesium en fosfor. Dit maakt Acerola een echte natuurlijke superfood.

De gezonde werking van Acerola
Vitamine C is ontzettend belangrijk voor een gezonde levensstijl. Naast de extreem hoge concentratie vitamine C staat Acerola bekend om haar polyfenolen. Dit zijn nutriƫnten die ook onder de antioxidanten vallen. Antioxidanten gaan vrije radicalen tegen. Ze beschermen het lichaam tegen veroudering, ziekte en infecties. Daarnaast geeft Acerola energie. Het lichaam heeft dus veel baat bij Acerola.

Acerola als supplement
Acerola is vers niet verkrijgbaar in Nederlanders, maar kan eenvoudig dagelijks ingenomen worden in de vorm van een supplement. Denk aan vegetarische capsules met een vertraagde afgifte, wat ervoor zorgt dat ze pas in de darmen opengaan. Het minimaliseert het risico op reflux. Acerola capsules zijn verkrijgbaar in elke natuurvoedings-winkel en drogisterij. Dit maakt het nog gemakkelijker om de profiteren van de gezonde werking van Acerola. Meer weten over de werking van Acerola vitamine C? Neem gerust contact met ons.

Publicatiedatum: