Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Bouwmeester, Bouwmeester Buitengewoon Vers

“De volgende stap is warme maaltijdbezorging”

Tholen – Wekelijks ruim 1000 maaltijden verkopen vanuit de winkel en nog eens 1000 maaltijden via het foodservicekanaal, de eigen keuken is tegenwoordig de spil waar alles om draait bij Bouwmeester Buitengewoon Vers. Nu wordt nog alles (terug)gekoeld verkocht, maar over de volgende stap wordt al flink nagedacht: "Met een paar jaar gaan we warm bezorgen", zegt Marcel Bouwmeester. "Als ik in de stad zou zitten, was ik daar al lang mee begonnen."


Marcel en Frieanne Bouwmeester

Corona heeft voor een enorme impuls in de omzet gezorgd, waarbij Marcel merkt dat klanten niet zozeer naar de prijzen kijken als wel naar de kwaliteit en gezondheidswaarde. Marcel verwacht dat dat een blijvende trend is. "Mensen zijn aan een nieuw eetpatroon gewend geraakt. Gezondheid is echt een ding, mensen zijn daarmee bezig en wij spelen daarop in."


Groente- en fruitschap is veel kleiner dan vroeger

Bij Bouwmeester houden ze de trends dus goed in de gaten. Van de oorspronkelijke AGF-winkel is daarom niet veel meer terug te zien. Van de oorsprong AGF-winkel is inmiddels een verswinkel met noten (zelf gebrand), kaas, charcuterie, delicatessen en vooral veel gemaksproducten. Waren het vroeger vooral de traditionele gerechten met aardappelen, tegenwoordig zijn de klanten in het dorpse Vaassen toch ook op zoek naar wat meer exotische maaltijden met rijst en pasta. Vooral in het weekend, dan wordt de ruimte voor voorgesneden groenten verkleind ten gunste van wraps, poke bowls, broodjes etc.


Maaltijden blijven groeien

Net zo belangrijk, zo niet belangrijker, is de achterkant van de winkel waar het spik en span en zo efficiënt mogelijk ingericht is. Schrappen, snijden, wassen, centrifugeren, schillen, bakken, grillen, koken, branden, shockterugkoelen, etc., alles doen ze zelf bij Bouwmeester Buitengewoon Vers met een team van 18 man (en vrouw) personeel en een chef-kok.

Al ruim 50 jaar is Bouwmeester Buitengewoon Vers een begrip in Vaasen. Voor corona hielden ze twee maal per jaar open huis waarbij klanten alles werd uitgelegd over hun werkwijzen. Ook verzorgen ze excursies naar hun AGF-leverancier Postuma zodat klanten precies te weten komen waar hun AGF vandaan komt. Marcel en zijn vrouw Frieanne zijn 27 jaar eigenaar van de zaak, kijkend naar de toekomst zien ze "nog zat kansen."


Ook noten worden zelf vers gebrand


Alles wordt bij Bouwmeester ook zelf gesneden, geschrapt, gewassen etc en jaarlijks hebben ze open dag voor hun klanten om dat te laten zien.

Voor meer informatie:
Marcel Bouwmeester
Bouwmeester Buitengewoon Vers
Deventerstraat 55
8171 AC Vaassen
+31 (0)578 5671332
info@bouwmeesterbuitengewoonvers.nl 
www.bouwmeesterbuitengewoonvers.nl