Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laurens Snijders: "Bessenmarkt heeft nog volop groeipotentie"

Exsa Berries van start

Tholen – Eind vorig jaar is Exsa Europe gestart met een aparte zachtfruittak, genaamd Exsa Berries. Laurens Snijders, gepokt en gemazeld in de zachtfrutbusiness is aangetrokken om deze aparte BV op te zetten. Inmiddels worden de eerste producten onder het eigen label van Exsa Berries in de markt gezet.


Laurens Snijders

"Ik raakte met Eddy Kreukniet van Exsa Europe in gesprek en hij vertelde over zijn wens om een aparte zachtfruittak te starten als aanvulling op het bestaande productportfolio waarbij druiven en citrus de hoofdproducten zijn. Van het één kwam het ander. Mijn kennis en expertise zitten vooral aan de sourcingkant van het zachtfruit, terwijl Exsa een bestaand salesnetwerk heeft om klanten jaarrond van zachtfruit te voorzien. Al met al een mooie combinatie", vertelt Laurens.

Een dedicated-bessentak is volgens hem een must. "Alleen al in blauwe bessen heb je tegenwoordig duizend en één rassen. Het vergt de nodige expertise om de klant op een goede manier te adviseren over het juiste ras van het juiste herkomst op het juiste moment. Daarvoor moet je in feite dagelijks met het product bezig zijn. Met Exsa Berries kan dat, waarbij ik ondersteund word door de support vanuit de sales en finance van Exsa Europe."

"Uiteindelijk willen we jaarrond zachtfruit aan gaan bieden, ook vanuit eigen productie. Blauwe bessen zullen daarbij de hoofdmoot vormen, maar we willen ook in het overige zachtfruit stappen gaan zetten. Zo hebben we momenteel een primeur met Egyptische frambozen", vertelt Laurens. "We staan nog aan de start van de organisatie, maar de eerste voortekenen zijn erg positief."

"Momenteel zitten we in een overgangsperiode voor blauwe bessen. Chili gaat richting einde seizoen en voor Marokko en Spanje zal het eind februari worden voor er meer volume komt. In de laatste weken van een seizoen vormt de kwaliteit altijd een grote uitdaging. Ook daarbij komt de nodige expertise om de hoek kijken", aldus Laurens.

Hij gelooft niet dat de enorme wereldwijde aanplant tot een structureel overaanbod op de markt zal leiden. "Wij zien de markt nog verder doorgroeien. Mede door de grotere verpakkingseenheden zal de consumptie verder toe gaan nemen. Nog altijd worden er veel 125-grams verpakkingen gebruikt, maar inmiddels is 200-250 gram standaard en worden er ook volop verpakkingsgroottes van 500 gram en meer gebruikt."

Voor meer informatie:
Laurens Snijders
Exsa Berries
+31 (0)6 8209 9256
[email protected]
www.exsaberries.com