Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TomTom en Webfleet Solutions integreren mobiele oplossing voor professionele chauffeurs

Webfleet Solutions is een samenwerking aangegaan met TomTom, de kaartenmaker en specialist in locatietechnologie om de Webfleet Work App en de app TomTom GO Fleet te lanceren in de markt. De bedrijven hebben hun expertise gecombineerd om een ​​enkele bron te creëren voor wagenparkbeheerders en chauffeurs om de unieke reeks uitdagingen aan te gaan waarmee ze elke dag worden geconfronteerd, waaronder naleving van de route, tijdige leveringen en veiligheidsproblemen.

Met de Webfleet Work-app kunnen professionele chauffeurs hun werk gemakkelijk en efficiënt doen met niets meer dan hun mobiele Android-apparaten. Wagenparkbeheerders en hun chauffeurs hebben toegang tot een breed scala aan functies voor personeelsbeheer zonder dat er extra hardware nodig is. Dit omvat het lokaliseren van voertuigen, het registreren van werktijden, het registreren van chauffeurs, het instellen van reismodi, het beheren van bestellingen en schema's en het onderhouden van contact met de backoffice via tweerichtingscommunicatie.

De TomTom GO Fleet-applicatie is naadloos geïntegreerd, zodat chauffeurs altijd de meest actuele kaarten met verkeersinformatie en navigatie binnen handbereik hebben op één enkele locatie. Ze kunnen hun route naar hun orderbestemming gemakkelijk automatisch starten vanuit de Work-app, en wagenparkbeheerders profiteren van realtime zichtbaarheid van de huidige ETA en bestemming.

Met de Webfleet Work-app in combinatie met TomTom GO Fleet krijgen chauffeurs professionele navigatie voor alle soorten voertuigen. Geavanceerde routebepaling voor vrachtwagens is ook beschikbaar op basis van de kenmerken van het voertuig, het type lading, lokale voorschriften en wegkenmerken. Daarnaast helpt TomTom GO Fleet vrachtwagenchauffeurs door speciale Points of Interest (POI's) te vinden voor grote voertuigen, zoals parkeerplaatsen en tankstations, en door de meest actuele kaarten aan te bieden, zelfs als er geen verbinding is. De app bevat ook betrouwbare ETA's en realtime verkeersinformatie, waardoor chauffeurs gemakkelijk deadlines kunnen halen en de brandstofkosten kunnen verlagen.

"Webfleet Work App is de perfecte oplossing voor bedrijven en chauffeurs die hun bestaande mobiele apparaten willen gebruiken om hun dagelijkse taken effectief te beheren. Installatie en onboarding zijn snel en eenvoudig, wat een grote flexibiliteit biedt met een intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het een perfecte combinatie is met de TomTom GO Fleet-app. Samen kunnen we onze klanten nog meer waarde bieden door een geïntegreerde oplossing te bieden", aldus Paul Verheijen, Vice President Product Management bij Bridgestone Mobility Solutions.

"Het vereenvoudigen van locatietechnologie en het helpen oplossen van uitdagingen voor chauffeurs is altijd de kern geweest van TomTom", zegt Mike Schoofs, Managing Director bij TomTom Enterprise. "Het is opwindend om samen te werken met partners die dezelfde doelen hebben als wij, zoals Webfleet Solutions. Deze samenwerking heeft beide bedrijven in staat gesteld om waar ze goed in zijn te integreren in één oplossing voor beroepschauffeurs."

Webfleet Work-app is nu beschikbaar voor alle Webfleet Solutions-klanten die een LINK 740/710/530/510/410-volgapparaat hebben geïnstalleerd. De optie voor mobiel volgen, zonder enige hardware-installatie, zal in de komende maanden beschikbaar zijn.

Bron: TomTom

Publicatiedatum: