Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roze ananas en oranjerode mandarijnen op het menu voor Valentijn

Valentijnsdag wordt van oudsher geassocieerd met aardbeien, maar wat de denken van roze ananas of radicchio? 

"Nu steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch eten, zijn deze items ideaal om Valentijnsgerechten meer kleur te geven. De meeste menu's op deze dag worden kleurrijk gegarneerd en koks zijn steeds weer op zoek naar producten waarmee zij hun borden nog fraaier op kunnen maken," vertelt Dianne Marques, directeur merchandising en sales bij Baldor Specialty Foods, uit Bronx, New York.

Hier volgt een aantal van de items van Baldor waarmee koks hun Valentijnsrecepten meer kleur kunnen geven: 

PinkGlow-ananas: “Dit is één van de coolste producten," merkt Marques op. "Toen roze ananas net op de markt kwam, waren mensen wat afwachtend, omdat ze geen idee hadden hoe deze zou smaken. Het fruit heeft echter een goede Brix en is beslist niet zuur." De roze ananas van Del Monte wordt onder meer gebruikt in nagerechten. Het sap is ook geschikt voor het bereiden van cocktails. 

Rode MandaRosa-mandarijnen: “Deze mandarijnen zijn afkomstig van de Westkust van de VS en het is fijn dat we een bloedsinaasappel van eigen bodem aan kunnen bieden," zegt Marques. "De smaak is dit seizoen fenomenaal, zoet en mild tegelijk."

Hidden Rose-appelen: “Dit is een oud appelras dat we jaarrond op voorraad proberen te hebben," aldus Marques. "Deze appel heeft een aangename zoetzure smaak die wel wat aan aardbei doet denken. Het is mooi om een appel te hebben die al deze smaken combineert."

Candy Cane-bieten en watermeloen-radijzen: Beide producten worden ingekocht bij Babe Farms in Santa Maria, Californië. Koks gebruiken deze wortelgewassen om gerechten in deze tijd van het jaar een vleugje kleur te geven.

Roodlof en biologische Rosalba radicchio: Dit zijn populaire items die koks veelzijdig kunnen gebruiken in hun Valentijnsmenu's. "Sommige koks serveren de hele stronk of krop en anderen combineren de groenten met andere ingrediënten," aldus Marques. 

Voor meer informatie:
Baldor’s Specialty Foods
www.baldorfood.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer