Sodexo Nederland wil in 2025 de voedselverspilling met 50% gereduceerd hebben. Op het gebied van duurzaamheid heeft het bedrijf als doel in 2025 de CO2-uitstoot wereldwijd met tenminste 34% te reduceren. Dat meldt het bedrijf in de Better Tomorrow Update 2022 waarin verslag wordt gedaan van de resultaten en de ambities op het gebied van duurzaamheid.
Sodexo Nederland werkt met het WasteWatch-programma waarmee nu al gemiddeld 45% voedselverspilling op locaties van klanten wordt voorkomen. Daarnaast maakt het bedrijf melding van de samenwerking met TooGoodToGo waarmee al 1344 maaltijden zijn gered.
In het menu dat wordt geboden is 75% momenteel vegetarisch en 25% ook veganistisch. Samen met Unilever en het Wereld Natuur Fonds lanceerde Sodexo de 'Future 50' om de eiwittransitie kracht bij zet. De lijst kent 50 plantaardige ingrediënten met een minimale CO2-voetafdruk hebben zoals spinazie, bonen, fonio en zeewier.
Bron: Sodexo Nederland