Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook een nieuw besturingsmodel

Coöperatie Coforta gaat verder als Coöperatie The Greenery

Tijdens de algemene Leden Vergadering van Coforta van donderdag 20 januari zijn de leden unaniem akkoord gegaan met een nieuw besturingsmodel voor de coöperatie, het zogenaamde RvC+ model en met een naamswijziging naar Coöperatie The Greenery U.A.

Het huidige Coforta-bestuur is afgetreden en de leden van de hoofddirectie van The Greenery B.V., Steven Martina (CEO) en Arthur Swijter (CFO), vormen nu ook het bestuur van Coöperatie The Greenery U.A. De huidige Raad van Commissarissen van The Greenery gaat mee in het nieuwe model.


Aftredend bestuursvoorzitter Gerard Pronk (rechts) overhandigt de voorzittershamer aan Steven Martina (links).

Aftredend bestuursvoorzitter Gerard Pronk spreekt van een historisch moment: "Met het aannemen van de statutenwijziging komt er een einde aan 25 jaar waarin telers zelf het bestuur vormden van de Coöperatie. Onze leden hebben de wens uitgesproken om eigenaar te zijn van het bedrijf met de toegang tot de markt en samen met gelijkgestemde telers te ondernemen. Het nieuwe besturingsmodel zorgt voor duidelijke, korte lijnen wat past bij de huidige tijd waarin een meer directe, transparante en slagvaardige marktbenadering gewenst is. Ik wens, namens het voormalige bestuur van de coöperatie, de hoofddirectie veel succes."


CEO Steven Martina (links) en CFO Arthur Swijter (rechts) vormen nu ook het bestuur van Coöperatie The Greenery U.A.

"Ik ben persoonlijk extreem gesterkt door de richting die onze leden unaniem hebben gekozen om de Coöperatie en haar bedrijven de slagkracht en wendbaarheid te geven die past bij een moderne bedrijfsvoering. Arthur en ik zijn enorm gedreven om samen met de RvC, ons directieteam, al onze medewerkers en vooral voor en met onze leden op een ondernemende wijze de ambities van de huidige en toekomstige generaties waar te maken", aldus Steven Martina, CEO The Greenery.

Met de ineenvlechting van het bestuur van de handelsonderneming en de coöperatie verandert ook de naam van de coöperatie van Coforta naar Coöperatie The Greenery U.A. Dit onderstreept de nauwere samenwerking met de leden, samen succesvol ondernemen en de missie om groente en fruit op een duurzame manier bereikbaar te maken voor iedereen.


Publicatiedatum: