Het Italiaanse Stelo levert al 50 jaar hazelnootbomen

“In de afgelopen drie jaar hebben we meer dan 2.800 hectare met hazelnootbomen geplant. Dit heeft niet alleen betrekking op Italië, met name Toscane, Latium en Umbrië, maar ook op een aantal Europese landen, zoals Spanje, Frankrijk, Bulgarije, Roemenië, Moldavië, Macedonië en Albanië”, zegt Vittorio Lopez, directeur van het Italiaanse Stelo uit Viterbo dat gespecialiseerd is in de vermeerdering van zaailingen en de daaropvolgende aanleg van hazelnoot-boomgaarden.

“We doen dit werk al meer dan 50 jaar. Wij bieden drie rassen aan: Tonda Gentile Romana, Tonda di Giffoni en Nocchione. Dit zijn gecertificeerde planten met EC-paspoort en een hoog percentage beworteling, allemaal vermeerderd in onze kwekerijen. Wat ons onderscheidt, is de mogelijkheid om alle fasen van de hazelnootteelt te kunnen verzorgen, van de verkoop van de fabriek tot advies en bijstand bij het beheer van de plantage.”

“Na een eerste evaluatie van de bodem gaan wij over tot de keuze van het ras en het beplantingspatroon. Vervolgens worden de werkzaamheden tijdens de zomermaanden voortgezet met de voorbereiding van de grond met behulp van specifiek mechanisch materieel. Eerst wordt de grond met een ripper tot een diepte van 80-100 cm omgespit om de waterafvoer te vergemakkelijken en waterverzadiging te voorkomen. Vervolgens wordt de eerste laag grond verfijnd.”

“Van november tot maart, wanneer de bomen in hun rustfase zijn, worden de jonge boompjes geplant met technologische machines die niet alleen een maximale precisie garanderen, maar ons ook in staat stellen het plantproces te versnellen. Het meest gebruikelijke plantpatroon is 4,5x4m, met ongeveer 600 bomen per hectare. Zodra de hazelnootboomgaard is aangeplant, kan onze activiteit worden voortgezet, als de teler besluit om met ons verder te gaan.”

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Stelo
Viale della Carrozza, 2
01019 Vetralla (Viterbo) - Italië
+39 338 490 0656 - 3358341381
lopez.vittorio@stelonocciolo.com
amministrazione@stelonocciolo.com
stelonocciolo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven