Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alain Alarcón, Banagrumes:

"Consumptie van witte grapefruit in Frankrijk nieuw leven inblazen"

Terwijl rode grapefruit (Ruby Red) op dit moment het populairst zijn op de Franse markt, is Banagrumes de uitdaging aangegaan om de consumptie van witte grapefruit (White Marsh) nieuw leven in te blazen. “IMG, een Frans bedrijf dat al twee generaties grapefruit teelt in Florida, heeft ons gevraagd om de consumptie van witte grapefruit in Frankrijk weer onder de aandacht te brengen. Witte grapefruit werd zo'n 50 jaar geleden het meest geconsumeerd op de Franse markt, maar al snel daarna nam hun populariteit af. Dit, terwijl het een uitstekende grapefruit is, waarvan we denken dat deze de Franse markt zal kunnen heroveren, dus we gaan graag de uitdaging aan.”

Om witte grapefruit onder de aandacht te brengen, organiseert Banagrumes op 27 en 28 januari aanstaande een evenement op de verkoopafdeling van het bedrijf. “De telers zullen voor deze gelegenheid hun geoogste grapefruit in Florida zelf aan onze bestaande en potentiële klanten komen presenteren. Voor klanten is dit tegelijk natuurlijk een mooie kans om de grapefruit te proeven en meer te weten te komen over deze citrus van uitzonderlijke kwaliteit die een nicheproduct is geworden ten gunste van de bekendere rode tegenhangers.”



De witte grapefruit is nog beschikbaar tot maart/april en wordt exclusief afgezet onder het voor de gelegenheid gecreëerde merk ‘Imagine’. “We zijn het seizoen geleidelijk aan begonnen en zullen onze partijaantallen gaandeweg steeds verder verhogen. Behalve witte grapefruit bieden we ook rode Ruby Red grapefruit uit Florida aan. De Ruby Red grapefruit wordt afgezet onder het merk ‘Sensation’ en komt van dezelfde IMG-telers. Ook over de kwaliteit zijn we zeer tevreden. Grapefruit uit Florida was, is en moet naar mijn mening altijd de beste grapefruit ter wereld blijven. Ja, ze zijn duurder dan de andere grapefruit op de markt, maar de prijs weerspiegelt de kwaliteit van het fruit.”

Voor meer informatie:
Nicolas Barrois
Banagrumes
+33 (0)1 45 12 28 46
trade.nicolas@banagrumes.com  
www.banagrumes.com  

Publicatiedatum: