Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Magnus Nilsson - Ewerman

"Na de introductie van onze bananen in Zweden willen we ons merk in heel Europa op de markt brengen"

De Zweedse importeur Ewerman introduceerde recent een nieuwe lijn conventioneel geteelde bananen onder de merknaam Daily Green. Het bedrijf levert al enige tijd biologische en biologische Fair Trade bananen onder dezelfde merknaam. 

“De Daily Green bananen zijn 'dubbel zo goed'," legt Magnus Nilsson van het bedrijf uit. "We werken samen met Operation Smile, een organisatie die kinderen met aangeboren gezichtsaandoeningen helpt. Voor iedere container bananen die we in Zweden importeren betalen we de operatie voor één kind."

Ewerman maakt onderdeel uit van de Green Food Group, dat eigenaar is van Pick-a-Daily, dat saladebars aan retailers levert; Food Solutions, dat broodjes en gezonde snacks levert, en de AGF-divisie, die verse groenten en fruit inkoopt en verkoopt.

Het bedrijf beschikt over vele jaren aan ervaring met de import en rijping van bananen en werkt samen met vertrouwde leveranciers. 

“Een fors percentage van de bananen die in Zweden worden geconsumeerd is biologisch, vandaar dat we al geruime tijd biologische en biologische Fair Trade-bananen onder de merknaam Daily Green verkopen. Nu we in Zweden ook conventionele bananen hebben geïntroduceerd, willen we ons merk ook in andere Europese landen op de markt brengen."

De bananen van Daily Green worden geleverd aan retailers, cateraars en groothandels. Ewerman draagt ook zijn steentje bij aan het behoud van het milieu door bananendozen te hergebruiken. 

Voor meer informatie: 
Magnus Nilsson
EWERMAN AB
Tel: +46 (0)42 490 11 01
magnus.nilsson@ewerman.se 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven