Emanuel Sluis, Service2Fruit: "Op Jonagold na hele aardige prijzen voor hardfruit"

"Het lijkt wel of Wit-Rusland nog even peren aan het hamsteren is voor het nieuwe jaar"

Tholen - De vraag naar Conference-peren is in de loop van de week iets aangetrokken, constateert Emanuel Sluis van het handelsplatform Service2Fruit. "Met name vanuit Oost-Europa komt er momenteel vraag, vooral voor ongesorteerd en klasse II. Ik denk dat er alvast wat gehamsterd wordt voordat Wit-Rusland in het nieuwe jaar haar grenzen sluit."

"Op de lange termijn is de Wit-Russische boycot natuurlijk slecht nieuws voor ons hardfruit, maar vooralsnog zien we dus even extra vraag vanuit Oost-Europa", vervolgt Manus. "Prijzen voor Conference-peren liggen stabiel op een goed niveau rond de 70 cent voor directe levering tot 75 cent voor iets latere levering, maar dan praat je over goede Nederlandse peren. In België ligt het prijsniveau iets lager, vanwege iets minder egale partijen."

"De afzet van de Lucassen-peren blijft wel een moeizaam verhaal. Er wordt links en rechts wel naar geïnformeerd, dus hopelijk komt daar in het nieuwe jaar wat meer beweging in. Ook de afzet van Gieser Wildeman en Doyenné du Comice verloopt goed, daar is niets teveel van en de prijzen zijn gewoon goed. Deze en zeker volgende week is de bezetting in de pakstations een stuk lager omdat veel medewerkers vakantie in eigen land aan het vieren zijn. Dat kan soms kortstondig nog voor een opleving zorgen."

"In het binnenland blijft de verkoop van Elstar-appels goed doorlopen. Hier zijn ook geen enorme voorraden van, dus die zouden in de loop van de tijd nog wel kunnen plussen. Alleen de afzet van Jonagold loopt erg stroef. Hier zijn er gewoon te veel van in Europa", constateert Sluis. Hij roept telers op om niet te wachten met het ruimen van partijen die er om kwaliteitsredenen om vragen. "Op Jonagold na zijn alle prijzen heel acceptabel. Je kunt dus gewoon niet verkeerd af zijn als je nu verkoopt."

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191PB Geldermalsen
+31 885 321 300
info@service2fruit.com  
www.service2fruit.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven