Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FDR Emballages

Transparante folie van papierpulp als oplossing voor Frans plasticverbod

Een transparante folie van papierpulp is de oplossing die is ontwikkeld door FDR Emballages, al 40 jaar een Franse fabrikant van verpakkingen op maat. Het bedrijf, gelegen in de regio Hauts-de-France, heeft vijf productievestigingen binnen verschillende sectoren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en de catering.

© FDR Emballages 

De groeiende trend om over te schakelen naar plasticvrije verpakkingen, denk aan het groter wordende aantal veeleisendere consumenten en steeds meer beperkende wetgeving zoals de Agec-wet die per 1 januari 2022 van kracht zal zijn, heeft FDR Emballages ertoe aangezet verpakkingsoplossingen te ontwikkelen zonder plastic en dan vooral voor groenten en fruit. Enkele voorbeelden van oplossingen zijn de kartonnen punnets en de laatste jaren de ETP® papierfolie. De folie is Ok Home compost gecertificeerd en heat-sealbaar en te gebruiken bij onder meer sachets of flowpacks en vensterverpakkingen.

ETP® transparante papierfolie van hout
“Zo’n vijftien jaar geleden vroegen we ons af hoe en waarmee we het plastic zouden kunnen vervangen, met name het plastic dat wordt gebruikt voor de raamverpakkingen en de coating op kartonnen punnets. Daarom begonnen we met hetzelfde materiaal, papierpulp, om vervolgens een ​​transparante papierfolie te maken. Zes jaar geleden zijn we de folie ook gaan gebruiken voor andere toepassingen zoals flowpacks en sachets”, legt François-Xavier Franssen uit.

© FDR Emballages 

“Voor een aantal van de professionals zijn de kartonnen punnets met enkele uitsparingen voldoende, maar voor anderen, vooral voor degenen die een grotere zichtbaarheid belangrijk vinden, lijkt de transparante papieren folie geschikter en zorgt deze voor een betere bescherming van de meer kwetsbare producten. We stellen deze professionals –  indien nodig – voor om een ​​transparant venster te gebruiken of het karton van de verpakking voor de natte producten te coaten. Voor sommige groenten zoals wortelen bieden we ook flowpacks aan.”

© FDR Emballages 

FDR Emballages blijft nieuwe oplossingen ontwikkelen om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag met betrekking tot de nieuwe regelgeving en steeds meer ecologisch verantwoorde verwachtingen van consumenten.

Voor meer informatie: 
FDR Emballages 
1 Rue Henri Pollet
59560 Comines, Frankrijk
+33 03 20 39 99 33
[email protected] 
fdr-emballages.com 

Publicatiedatum: