Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote vraag naar Italiaanse kaki's

“De vraag naar Rojo Brillante kaki's is sinds het begin van het seizoen gestaag geweest, maar sinds de afgelopen week is de vraag zo hoog dat onze magazijnvoorraden in korte tijd uitgeput zijn geraakt. Op dit moment denken wij dat wij de afzet kunnen voortzetten tot uiterlijk de tweede tien dagen van januari”, zegt Francesca Gallicchio, bedrijfsleidster bij het Italiaanse Gallicchio Frutta in Scanzano Jonico (Matera).

Francesca Gallicchio

"Momenteel verwerken wij van maandag tot zaterdag meer dan 10 ton kaki’s per dag. Deze hoeveelheden worden vervolgens verscheept naar de nationale algemene markten, zoals die van Milaan, Florence, Turijn en Bari en naar supermarktketens in Zuid-Italië. De prijzen zijn bevredigend, met een lichte stijging in de laatste paar dagen vanwege de aanstaande feestdagen. Voor de kaki’s van 250-300gr kan de prijs oplopen tot €1,60 per kilo, terwijl we voor de kleinere kaki's, die meestal niet gemakkelijk te plaatsen zijn, prijzen zien die schommelen tussen €0,60 en €0,80 per kilo.

“Door gebruik te maken van technieken voor naoogst en gekoelde opslag dachten we de afzet van kaki's tot maart te kunnen verlengen, maar de grote vraag dwingt ons om het seizoen eerder dan verwacht af te sluiten. We zitten nu op 80% van het seizoen 2021/2022. De resultaten tot dusver overtreffen onze verwachtingen en geven ons een sterk signaal van waardering van de Italiaanse exploitanten.”

Voor meer informatie:
Francesca Gallicchio 
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italië
334 8121776
[email protected]
gallicchiofrutta 

Publicatiedatum: