Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PortXL start-up maakt schepen efficiënter en duurzamer met gebruik van IoT

De PortXL start-up TechBinder wil schepen effici├źnter en duurzamer maken. Het bedrijf verbetert de interactie tussen mens-machine door gebruik te maken van nieuwe technologie├źn, zoals IoT, en deze te combineren.

"Het managen van schepen gebeurt nog veel op basis van ervaring en gevoel. Systemen aan boord van schepen worden echter steeds complexer en slimmer. In de procesindustrie ondersteunen remote control rooms en datasystemen alle werkzaamheden. We zien dat de installaties enorm veel lijken op die van een schip, dus valt daar veel van te leren", vertelt CEO Bram van den Boom.

Werven en rederijen zijn zodoende in staat mankementen te voorkomen en kunnen prestaties van de schepen verbeteren. Het Havenbedrijf bekijkt de komende periode hoe de producten en kennis van TechBinder waarde kan toevoegen rondom het beheer en optimalisatie van haar eigen patrouillevaartuigen.

TechBinder was een van de deelnemers aan het acceleratorprogramma PortXL 2021. Samen met negen andere start-ups en scale-ups van over de hele wereld namen zij deel aan dit 100-daagse programma.

Het intensieve programma van PortXL helpt jonge ondernemingen een vliegende start te maken wanneer ze de markt betreden. PortXL werd in 2015 gelanceerd. Tot nu toe zijn tien programma's uitgevoerd, meer dan 100 start-ups en scale-ups hebben deelgenomen en er zijn meer dan 220 contracten getekend.

Bron: Port of Rotterdam

Publicatiedatum: