Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opnieuw Belgische friseline beschikbaar bij BelOrta

Na een jaar van afwezigheid, biedt BelOrta sinds vandaag weer Belgische friseline aan. Deze groente, een kruising van verschillende andijvie-types, wordt geteeld door BelOrta producent Bert Emmerechts uit Opwijk.

In 2017 introduceerde BelOrta friseline, het resultaat van 20 jaar selectie door natuurlijke kruisingen van verschillende soorten andijvie. Een jaar later werd friseline meteen bekroond met een Gouden Tavola op de gelijknamige tweejaarlijkse vakbeurs. Vooral haar karaktervolle smaak en frisse uiterlijk wist de vakjury te bekoren.

Na een jaar afwezigheid is Belgische friseline nu opnieuw beschikbaar, dankzij BelOrta producent Bert Emmerechts. De groente is makkelijk herkenbaar dankzij haar fijne, spitse bladeren met gekrulde rand en aantrekkelijke gele kleur. Op een juiste manier bewaard, onderaan de groentelade bij een temperatuur van 2°C, is deze groente zowel in de winkel als thuis wekenlang houdbaar.

Friseline is eenvoudig te gebruiken in de keuken: even wassen, het snijvlak dat de frisse blaadjes bijeen houdt eraf snijden en de friseline is klaar om te gebruiken. In tegenstelling tot witloof dat je zowel warm als koud kunt bereiden, is friseline een groente die vooral rauw geconsumeerd wordt. Om te dippen bij het aperitief, op een pizza of in een wrap of salade: friseline zorgt voor die crunchy toets in jouw gerecht. 

Voor meer informatie:
Benny Cuypers, Divisiehoofd Verkoop groenten
BelOrta
Tel: +32 (0)15 565 291
[email protected] 
www.belorta.be 

Publicatiedatum: