Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gemeenschappelijke stand hal 26

Duitse vereniging voor telersverenigingen zegt deelname Fruit Logistica 2022 af

Beurzen, maar ook kerstfestiviteiten en -markten zijn dit jaar voor een groot deel afgeblazen. Ook in het nieuwe jaar zullen veel beurzen later of helemaal niet plaatsvinden. Ook de Fruit Logistica werd al naar april verschoven. De Duitse BVEO (vereniging voor teeltcooperaties) zag al voor de bekendmaking van de nieuwe datum van haar gemeenschappelijke stand in hal 26 af. Ook met de nieuwe datum in ogenschouw blijft de BVEO bij haar standpunt. Ook Elbe-Obst - de grootste teelt- en afzetorganisatie in Noord-Duitsland - zal hierdoor niet vertegenwoordigd zijn, meldt directeur Frank Döscher. Niettemin sprak Döscher met ons over de huidige ontwikkelingen in de hardfruitsector.

Clubrassen Fräulein en Rockit
Het nieuwe Duitse clubras Fräulein was op 29 november aan zijn tweede verkoopseizoen toe. Het ras - afkomstig van het Duitse Fruitrassen Consortium - wordt in alle Duitse teeltgebieden geproduceerd, momenteel beslaat het totale areaal ca. 1 miljoen bomen, een groot deel daarvan ook in het Alte Land onder supervisie van Elbe-Obst. Döscher: "Door de maatregelen in de eerste twee jaar heeft het merk een hoge bekendheid bij de inkopers van de retail gekregen. Volgende stap is de consument en de individuele filiaalleiders te overtuigen. Regionaliteit, maar ook duurzaamheid zijn daarbij sleutelwoorden, onder meer in onze sociale media-campagne "Korte keten, appel met bite". Bovendien hebben we vertegenwoordigers die van filiaal naar filiaal rijden om de appel aan de hand van een promopakket op locatie te presenteren."


Frank Döscher (l) tijdens de DOGK in september dit jaar

Met het ras Rockit is men al in de volgende fase, weet Döscher. "Dit kleine, rode appeltje wordt als Snack-appel via Red Apple Germany verhandeld. We proberen met name de smaak, maar ook de goede houdbaarheid naar buiten toe te communiceren. Momenteel rollen we een mondiale relaunch uit, die in oktober van start is gegaan. Het complete proces zal het gehele verdere seizoen in beslag nemen."

Populairste rassen: Elstar Red Prince, Braeburn
"Elstar is nog altijd veruit de populairste appel in Duitsland. Wat betreft klimaat en bodemkwaliteit gedijt de Elstar bij ons bijzonder goed, waardoor we tot de marktleiders behoren. Bij Elbe-Obst zetten we daarnaast ook in op Red Prince. Regelmatig vinden grote acties in de retail plaats, maar daarnaast is de Red Prince ook een voornaam exportproduct. Verder is Braeburn de voorbije tien jaar op grote schaal geplant, waarmee deze appel vandaag de dag ook zeker tot onze hardlopers behoort", licht Döscher toe.

Afwezigheid op Fruit Logistica 2022
De afzegging van de Fruit Logistica hangt voor een groot deel samen met de ongunstige timing in april. "Groentetelers zitten rond die tijd midden in het hoogseizoen, daarnaast worden twee weken voor Pasen traditioneel de deals met in- en verkopers gesloten. Ons seizoen start in september, waardoor januari-februari voor ons altijd zeer gunstig was om vooruit te kijken naar de tweee seizoenshelft. In april is dat niet meer aan de orde", aldus Döscher. Tegelijkertijd toont Elbe-Obst begrip voor de beslissing om de Fruit Logistica doorgang te laten vinden. "Ander zou het reeds de tweede opeenvolgende afzegging zijn geweest."

Voor meer informatie:
Frank Döscher
Elbe-Obst Vertriebsgesellschaft mbH
Bassenflether Chaussee 4b
21723 Hollern-Twielenfleth
Tel. +49(0)4141/9531-854
[email protected] 
www.elbe-obst.de