Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lisa van Zon (Yex): "Naast groene ook tips en witte importasperges steeds meer in trek"

"Asperges onverminderd populair in aanloop naar de feestdagen"

Tholen - December staat altijd al garant voor een goede aspergeverkoop, maar volgens productmanager Lisa van Zon van Yex is de vraag deze week echt goed losgebarsten. "We hebben behoorlijk wat promoties op de planning staan, dus we gaan vol vertrouwen de feestdagen in. Met name de asperge tips - de bovenste 15 cm van de normale groene asperge - zijn deze week erg populair."

Yex heeft het laatste product voor 2021 uit Mexico begin december ontvangen en zit nu volop in het Peru-seizoen. "Nu hebben we de gebruikelijke drukte voor de feestdagen, maar de verkoop van importasperges is het hele seizoen goed doorgelopen. Naast de groene asperges hebben we ook een prima seizoen gedraaid met witte asperges. We zijn hiermee gestart met verschillende retailers door Europa en dat gaan we komend jaar zeker een vervolg geven", aldus Lisa.

Afgelopen weken is het aantal asperges wat met de boot wordt vervoerd ook behoorlijk toegenomen. Dit vereist door de hele keten heen een extreem goede samenwerking om uiteindelijk een goed product bij de consument op het bord te krijgen. Het helpt wel enorm om de CO2-uitstoot te verminderen waar we ons bij Yex sterk op focussen", vertelt de productmanager.

Een groot deel  van de asperge-import gaat echter nog steeds via de lucht. "Maar die tarieven zijn nu torenhoog. Er is nog minder luchtvracht beschikbaar in december dan er al was, omdat er nu ook behoorlijk wat mango's uit Peru worden gevlogen", vertelt Lisa. Yex verpakt steeds meer asperges onder het eigen Discovered-merk. "In 2022 gaan we weer volop plannen maken rond het nieuwe Spaanse en Mexicaanse seizoen."

Voor meer informatie:
Lisa van Zon
Yex
+31 (0)174 479 167
[email protected]
www.yex.nl