Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktverslag week 49/2021:

"Peruaanse druiven flink in trek"

Peruaanse druiven wonnen sterk aan belang: naast Sugraone en Crimson Seedless kregen Thompson Seedless, Sheegene 20 en diverse IFG-variëteiten voorrang; de aanbiedingen waren zowel in kartons van 4,5 kg als van 8,2 kg verkrijgbaar. De eerste Red Globe verscheen in Frankfurt. De eerste Prime Seedless werden uit Zuid-Afrika gelost. De leveringen uit Ecuador en Brazilië completeerden het aanbod en waren over het algemeen overtuigend wat hun smaakeigenschappen betreft, aldus het laatste BLE-marktverslag.

Europese partijen verloren aan belang: Italia en Crimson Seedless domineerden in deze sector, maar verdwenen op sommige plaatsen bijna van de markten. Griekse, Spaanse en Franse druiven vulden het aanbod aan. Turkse Sultana en Crimson Seedless zijn op sommige plaatsen enorm in prijs gestegen. De handelaren toonden weinig belangstelling. Hamburg meldde prijsstijgingen voor pitloze druiven.

Appelen
Het assortiment was niet wezenlijk veranderd. De beschikbaarheid was voldoende om aan de vraag te voldoen. Op sommige plaatsen was de belangstelling licht toegenomen.

Peren
Italiaanse Abate Fetel en Santa Maria overheersten. De vraag was niet bijzonder groot.

Sinaasappelen
Spaanse Navelina domineerde het aanbod. Over het algemeen verliepen de zaken rustig. Handelaren hadden zelden reden om hun eerdere prijzen te wijzigen.

Mandarijnen
Spaanse clementines, meestal in de vorm van clemenules, overheersten in een zeer overvloedig assortiment. Hoewel het aanbod licht was gedaald, was het voldoende om zonder problemen aan de vraag te voldoen.

Citroenen
De Spaanse Primofiori domineerden vóór de Turkse Enterdonato en de Meyer citroenen. Vraag en aanbod waren voldoende in evenwicht. De prijzen bleven over het algemeen constant.

Bananen
De handel verschilde nogal van aard en de prijzen ontwikkelden zich dienovereenkomstig.

Bloemkool
De aanwezigheid van de al dominante Italiaanse producten nam toe. Spaanse en Franse bloemkool volgde qua belang, maar waren niet overal beschikbaar. Lokaal product naderde het einde van hun seizoen.

Sla
De prijzen van kleurrijke salades stegen. In Frankfurt stegen de Franse goederen massaal in prijs, elders ging het niet zo snel. Italiaanse producten maakten het plaatje compleet.

Komkommers
Spaanse komkommers overheersten in de markt. Er kon niet overal aan de vraag worden voldaan.

Tomaten
Een gevarieerd assortiment was beschikbaar. De prijzen van bijna alle variëteiten zijn in de loop van de week gestegen.

Paprika's
Hier was de markt wat traag: Spaans product was prominenter aanwezig dan Turkse en Marokkaanse paprika's. Over het algemeen kon aan de vraag worden voldaan.

Bron: BLE

Publicatiedatum: