Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: Citrusoogst zal opveren tot 300.000 ton in 2022

Na het overwinnen van Covid-gerelateerde verstoringen van de arbeids- en toeleveringsketen, zal de citrusteelt in Costa Rica naar verwachting opveren tot 300.000 ton in 2022, waardoor de totale export van sinaasappelsap licht zal stijgen tot 33.000 ton. Ondanks enig succes bij het verzachten van de ergste gevolgen van de citrus greening, wordt verwacht dat de ziekte de kortetermijnvooruitzichten voor de groei van de Costa Ricaanse sector zal beperken.

Binnen het sinaasappelareaal verhogen de telers geleidelijk het aantal bomen per ha door gebruik te maken van het "Flying Dragon"-patroon, dat een hogere boomdichtheid, een gemakkelijker bedrijfsbeheer en lagere kosten per ha mogelijk maakt. Dankzij deze innovatie hebben de telers de boomdichtheid aanzienlijk kunnen verhogen, namelijk van 300 tot 450 bomen per ha volgens de traditionele plantpatronen tot 800 tot 900 bomen per ha met de "Flying Dragon".De plaatselijke sector schat het areaal op ongeveer 21.000 ha en 7,4 mln sinaasappelbomen, met inbegrip van het areaal aan de Nicaraguaanse kant van de grens. Naar verluidt zal het areaal met sinaasappelen afnemen, omdat de citrus greening de opbrengsten en de rentabiliteitsberekeningen verandert. FAS/San José verwacht daarom dat het areaal in 2022 gelijk zal blijven of licht zal dalen omdat de gevolgen van de citrusziekte aanhouden en de belangrijkste telers zich concentreren op verbeteringen van de huidige teeltgebieden door middel van herbeplanting en irrigatie-investeringen.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: