Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Auchan ontkent geruchten over gesprekken met familie aandeelhouders Carrefour

Lidl verlaagt kosten van kerstgroenten naar € 0,22

Nederland: Jumbo opent thuisbezorghub in Eindhoven
Retailer Jumbo heeft een nieuwe hub geopend in Eindhoven die online bestellingen op Jumbo.com en de Jumbo app direct gaat bezorgen bij klanten in de regio Brabant-Zuidoost en (Noord-) Limburg. 
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aldi geeft alle winkelmedewerkers loonsverhoging
Aldi verhoogt vanaf 1 februari 2022 de lonen voor 28.000 winkelmedewerkers en handhaaft daarmee zijn positie als bestbetalende supermarkt van het Verenigd Koninkrijk. De op vijf na grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk gaat alle winkelbedienden minstens € 11,85/uur betalen in het hele land en €13,55 voor degenen binnen de M25. Aldi blijft de enige supermarkt die betaalde pauzes aanbiedt, wat voor de gemiddelde winkelmedewerker jaarlijks € 880 waard is. 
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Omzet Colruyt Group stagneert, marge verdampt
Colruyt Group heeft in het 1ste semester een omzet gerealiseerd van € 4,9 mld (-0,2%) en geeft aan dat het aanbod in de supermarkten onder druk stonden als gevolg van de versoepeling van de Covid-19 maatregelen en het stopzetten van de non-food afzet via Collishop. De omzet van de retailactiviteiten daalde met 2,7%, die van de Colruyt-winkels zelfs met 4,9%. OKay, Bio-Planet en Cru zagen hun omzet dalen met 9,6%. De groothandel, inclusief de buurtwinkels van Spar, daalde met 5,8%: de sterke groei van de buurtwinkels tijdens de sluitingsperiodes is nu ook voorbij.
Bron: retaildetail.eu 

Zweden: Axfood kondigt strategisch partnerschap aan met Mathem
Axfood is een strategisch partnerschap aangegaan met online supermarktketen Mathem en is overeengekomen om de activiteiten van Mat.se af te stoten naar Mathem i Sverige AB (Mathem) in ruil voor nieuw uit te geven aandelen in Mathem. De fusie tussen Mat.se en Mathem zal synergieën en schaalvoordelen opleveren en betere mogelijkheden bieden om een sterk aanbod te ontwikkelen in online retail met thuisbezorging, voegde Axfood eraan toe. Daarnaast heeft Axfood-dochter Dagab Inköp och Logistik AB (Dagab) een 7-jarig leveringspartnerschap gesloten met Mathem, dat samenwerking omvat op het gebied van inkoop, assortiment en logistiek.
Bron: esmmagazine.com 

EuroCommerce blij met EESC-rapport over digitale transformatie in retail
Het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) heeft een rapport uitgebracht waarin de impact van digitale transformatie en Covid-19 op de retailsector aan de orde komt, evenals uitdagingen van de groene transitie. EuroCommerce zegt zich te kunnen vinden in de oproep in het rapport om werkgelegenheids- en vaardigheidsondersteunende maatregelen anders vorm te geven en te investeren in de ontwikkeling van vaardigheden van toekomstige werknemers in de retail.
Bron: esmmagazine.com 

Grovy, start-up voor snelle boodschappen, hoopt zich te onderscheiden door Oost-Europa en duurzaamheid
Het zoveelste "quick commerce" 15-minuten-boodschappenbedrijf hoopt naam te maken in deze sector, naast de ontelbare bedrijven die deze markt momenteel verdringen. Maar Grovy vermijdt de overvolle steden van West-Europa en richt zijn pijlen op het worden van een dagelijkse bezorger in het Oosten van Europa. Het bedrijf heeft nu een financieringsronde van
€ 3 mln afgerond, geleid door Lighthouse Ventures, om uit te breiden naar Centraal- en Oost-Europa, met kantoren in Praag en Boekarest, nadat het de Duitse markt heeft betreden in Frankfurt en Mainz.
Bron: techcrunch.com 

VK: Lidl verlaagt kosten van kerstgroenten naar € 0,22
Lidl heeft aangekondigd dat het de prijzen van zijn kerstgroenten verlaagt tot slechts € 0,22. De retailer heeft de prijs van Britse wortelen (1 kg), Britse pastinaken (500 g), Britse miniroastjes (1,5 kg), Britse rode kool (per kg), Echalion-sjalotten (300 g) en de o zo belangrijke Britse spruitjes (500 g) verlaagd, wat betekent dat shoppers alles wat ze nodig hebben voor een feestmaaltijd voor minder dan € 1,34 kunnen kopen. Deze koopjes zijn vanaf 16 december in het hele land in de winkels verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
Bron: walesonline.co.uk 

Frankrijk: Volgens Auchan geen contacten tussen top familie aandeelhouders van Auchan en Carrefour
Er zijn geen contacten tussen de 2 families die Auchan en Carrefour controleren over een mogelijke band tussen de 2 retailers, zei een woordvoerder van Auchan, waarmee hij berichten in de media ontkende. "Auchan ontkent elk contact tussen onze eigen controlerende aandeelhouder, de familie Mulliez, en de familie Moulin. De families hebben sinds oktober niet meer gesproken over het Carrefour-dossier," vertelde de woordvoerder aan Reuters.
Bron: reuters.com 

Publicatiedatum: