Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste ladingen Chileense kersen van pas opgerichte H Export arriveren in Guangzhou

"Zorgvuldig snoeien en uitdunnen heeft omvang en kleur van nieuwe Chileense kersenoogst verbeterd"

H Export is een nieuw opgericht Chileens exportmerk. Deze december arriveren de eerste ladingen verse Chileense kersen in China, de VS en Zuid-Amerika onder het Tiger-merk van het bedrijf.

Een van de eerste ladingen van H Export's kersen op de importmarkt van Guangzhou in het zuiden van China

Sebastián Bejares Welkner is commercieel en operationeel manager bij H Export. "Wij exporteren Santina, Royal Dawn, Kordia, Regina, Lapins en Bing kersen uit Chili. We sturen ons fruit naar China, Azië, de VS en Zuid-Amerika."

Hij is optimistisch over de kersenoogst en de kwaliteit van dit jaar: "De kwaliteit zal dit seizoen goed zijn. De Chileense kersentelers hebben grote veranderingen doorgevoerd op het gebied van snoeien en uitdunnen. De resultaten van vorig jaar voldeden niet aan de marktnormen. Dit jaar zullen, door deze beslissing vroeger in het seizoen, betere resultaten worden behaald wat betreft kwaliteit, grootte en kleur."

"Het fruit van dit seizoen zal kwalitatief zijn en de prijzen zullen dat weerspiegelen. In het algemeen verwacht ik dat er minder fruit op de markt zal komen. De reden daarvoor is dat de Lapins, de meest aangeplante boom in Chili, dit seizoen een lagere opbrengst heeft. Dit zal gevolgen hebben voor de totale export."

H Export exporteert fruit per "cherry express" en via luchtvracht. "Logistiek gezien is dit seizoen een uitdaging."

Het bedrijf heeft verschillende maatregelen genomen om de Covid-risico's te beperken. "De Covid-maatregelen die we hebben is dat elke werknemer in de verpakking gevaccineerd is, inclusief booster shots waar mogelijk. Daarnaast begassen we elk deel van het pakhuis tegen Covid, elke kers wordt behandeld met een anti-fungicide product. Ten slotte begassen we elke container en elke kist. We zijn ervan overtuigd dat we geen problemen zullen ondervinden."

"Tot slot, we zijn enthousiast om ons nieuwe Tigermerk te introduceren. De tijger is de beste. Volgend jaar is het jaar van de tijger, daarom hebben we hem gekozen."

Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de Unitec Cherry Vision 3.0. Deze sorteerlijn stelt H Export in staat om te sorteren op grootte, kleur, interne gebreken, externe gebreken, rijpheid en brixgraad. "Met de lijn zijn we in staat om op drie verschillende kleurgradaties te sorteren. Dit zal een sterke marketing- en afzettroef zijn in China."


De Unitec Cherry Vision 3.0 detecteert grootte, kleur, interne gebreken, externe gebreken, rijpheid en Brix.


Voor meer informatie:
Sebastián Bejares Welkner
H Export
+56 979 692 603
[email protected]
h-export.com

Publicatiedatum: