Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hinder op Europese wegen door stakingen en wegafsluitingen

Febetra maakt melding van verschillende verwachte stakingen en sluitingen van wegen in Europa op haar website. Hierdoor kan verkeershinder ontstaan. Een overzicht per land:

België
Op het viaduct van Merksem van de Antwerpse ring (R1) worden van zaterdag 18 december 06.00 uur tot zondag 19 december 24.00 uur herstellingswerken uitgevoerd. In de richting van Nederland is een brugvoeg van het viaduct in slechte staat en aan herstelling toe. Tussen de afritten Deurne en Merksem worden vanaf zaterdagochtend tot zondagnacht drie rijstroken ingenomen en moet het verkeer over één rijstrook passeren.

Verder is de N260 Brusselsesteenweg tussen maandag 20 en dinsdag 21 december afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. De Brusselsesteenweg ter hoogte van de Lenterik wordt dan geasfalteerd. Aangezien asfaltering erg weersafhankelijk is, kunnen de werken met een dag schuiven of zelfs een dag extra in beslag nemen. Vrachtverkeer dient twee tot drie dagen om te rijden volgens de vroegere omleidingsroute, namelijk via de R22 Woluwelaan.
De fysieke knip van de N260 bevindt zich tussen de sportterreinen en het zuidelijke kruispunt met de Lenterik. 

Ten slotte zal de Royersbrug in Antwerpen niet toegankelijk zijn van 10 tot 21 januari. Er zal een tijdelijke brug worden geplaatst over de vaargeul van de Royerssluis. Deze tijdelijke brug moet ervoor zorgen dat het verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de renovatiewerken aan de Royerssluis, die tot 2027 doorgaan. Er kunnen echter lange wachttijden optreden. Het is daarom aangeraden om de omgeving van de Royerssluis te vermijden tijdens deze periode. Er is een omleiding voorzien via de Noorderlaan en Oosterweelste.

Duitsland
De Duitse snelweg A45 is sinds donderdag 2 december 2021 in beide richtingen afgesloten bij Lüdenscheid, vanwege geconstateerde schade aan het viaduct Rahmede. De sluiting zal naar verwachting enkele maanden duren. Auto’s zullen na de voorlopige versterking van het viaduct weer op het afgesloten deel worden toegelaten, maar op middellange termijn zal het deel voor vrachtwagens gesloten blijven. Er zal een barrièresysteem worden geïnstalleerd om te voorkomen dat vrachtwagens de brug oversteken. Zodra de brug is versterkt, zullen naar verwachting alleen nog voertuigen onder een totaalgewicht van 3,5 ton over de brug mogen rijden.

Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs die lange afstanden afleggen, worden dringend verzocht de plaats zoveel mogelijk te vermijden:

  • Naar het zuiden: vanaf het knooppunt Westhofener Kreuz via de A1 en via de A3.
  • Het langeafstandsverkeer uit het noorden kan vanuit Frankfurt de A3 nemen, terwijl het verkeer uit het Siegerland de A4 kan gebruiken om via het knooppunt Olpe-Süd de A3 bij Keulen te bereiken.
  • Wie de mogelijkheid heeft, moet de afsluiting nog verder vermijden en via de A7 en de A44 rijden. De lokale alternatieve routes zijn overbelast.

Verwachte stakingen in Spanje en Italië
Het Nationaal Comité voor het wegvervoer (CNTC), dat de wegvervoersector in Spanje vertegenwoordigt, heeft opgeroepen tot een driedaagse staking van maandag 20 december tot woensdag 22 december. Er worden grote verstoringen verwacht als de staking daadwerkelijk doorgaat.

Verder hebben ook in Italië twee van de belangrijkste werknemersvakbonden, de CGIL en de UIL, opgeroepen tot een algemene staking die vandaag 16 december 2021 gedurende 24 uur zou moeten plaatsvinden.

Voor het goederenvervoer en de logistieke sectoren wordt de staking voor de hele dag uitgeroepen.

De vervoersdiensten worden voor bepaalde soorten goederen gegarandeerd:

  • Vervoer van brandstof voor het openbare bevoorradingsnet en brandstof voor verwarming;
  • Ophaling en distributie van melk;
  • Vervoer van levende dieren;
  • Vervoer van geneesmiddelen en benodigdheden naar ziekenhuizen en verpleeghuizen;
  • Vervoer van basisvoedingsmiddelen.

Buitenlandse bedrijven die van plan zijn overdag transporten in Italië uit te voeren, wordt geadviseerd de situatie bij hun klanten/opdrachtgevers na te gaan.

Bron: Febetra

Publicatiedatum: