Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

REO Veiling verkoopt eerste hopscheuten tegen recordprijs

De REO Veiling veilde gisteren de eerste Fine fleur hopscheuten van het nieuwe teeltseizoen. De gegeerde delicatesse haalt traditioneel een zeer hoge veilingprijs bij haar nationale primeurverkoop. Dit was ook deze voormiddag het geval. Metro Cash & Carry plaatste de eerste druk tegen een nieuw recordbedrag van € 327 voor 100 gram.


vlnr: Productmanager hopscheuten van de REO Veiling Isabel Inghelbrecht, begeleider Rik Coevoet, bewoners Bjorn Vandenbulcke en Nicolas Nuytten samen met stafmedewerker communicatie Brigitte Dewulf van De Lovie en Wendy Verschueren, AGF-productspecialist METRO Cash & Carry Wevelgem. 

Fine Fleur
Kerstmis staat voor de deur en we tellen stilaan af naar Nieuwjaar. ''De feestdagen zijn traditioneel een drukke periode op de REO Veiling. Want samen met de klassieke bevoorrading van de supermarkten in België en Europa is er dan ook het aanbod van een select scala van culinaire specialiteiten die anders nauwelijks ter beschikking zijn. Fine Fleur hopscheuten horen ontegensprekelijk thuis in dit assortiment van bijzondere feestproducten. Want Fine Fleur hopscheuten zijn een puur en natuurlijk streekproduct met een eigen onvergelijkbare smaak'', stelt commercieel directeur Dominiek Keersebilck van de REO Veiling.

''De fragiele seizoensdelicatesse is ook exclusief omwille van haar arbeidsintensief productieproces en haar beperkte beschikbaarheid in zowel tijd als volume. Bovendien verkoopt de REO Veiling sinds 2013 haar Fine Fleur hopscheuten met de Europese BGA-erkenning van streekproduct. Poperingse hopscheuten zijn het allereerste product in West-Vlaanderen die deze strenge Europese erkenning behaalden, mede door toedoen van de REO Veiling. Het label van Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) is een Europese erkenning voor exclusieve kwaliteitsproducten, met een grote herkenbaarheid en op een authentieke manier geteeld. Het kwaliteitslabel Fine Fleur sluit naadloos aan bij deze Europese BGA-erkenning aangezien het huismerk van de REO Veiling dezelfde kernwaarden hoog in het vaandel draagt. Voor deze redenen zijn Fine Fleur hopscheuten erg gegeerd in de gastronomie. Ze zijn al langer een vast ingrediënt in de topmenu’s van (sterren)restaurants, vooral tijdens de eindejaarsfeestdagen.''

Vier schaaltjes
''Het is ons 29ste seizoen waarin we primeurhopscheuten op de REO Veiling afleveren'', pikt Brigitte Dewulf, stafmedewerker communicatie van De Lovie, in. ''We begonnen met enige nervositeit aan het nieuwe seizoen met een verrassende start. Naar jaarlijkse gewoonte contacteerden we in september, de oogstmaand van de hop, verscheidene Poperingse hoptelers met de vraag als er dit jaar bij hen hopplanten werden gerooid. Dit was niet direct het geval. De hoptelers behielden hun hopplanten, leggen nieuwe hopvelden aan of wensen dit jaar zelf te oogsten. Het was inderdaad een tamelijk lastige zoektocht naar hopblokken en we zijn daarom dankbaar voor de warme hulp van 't Hoppecruyt in Proven. Met hun mooie volwassen hopblokken van het ras Record kunnen we opnieuw enthousiast aan de slag. De hopblokken werden overigens in goede omstandigheden gerooid, juist voor de extreem natte novembermaand.''

''Ook corona zorgde opnieuw voor een ongewone start van het nieuwe seizoen. Er werken dagelijks 25 mensen met een verstandelijke beperking op De Hoeve waar de hopscheuten geteeld worden. Door de coronamaatregelen zijn er minder bewoners als personeelsleden aan de slag, en toch dient heel wat werk te gebeuren. Het begin van het nieuwe seizoen was inderdaad niet eenvoudig, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend en de aangevoerde hopscheuten van extra kwaliteit'', merkte Brigitte Dewulf van De Lovie op.

''Het is iedere keer een uitdaging om hopscheuten aan te leveren op de REO Veiling. Want hopscheuten worden manueel geoogst en met de grootste zorg gereinigd en verpakt. Dit secuur werk met het delicate streekproduct geeft veel voldoening aan onze medewerkers die fier zijn met het mooie resultaat. We leverden één schaaltje met 250gr primeurhopscheuten af op de REO Veiling. Een ganse ploeg van bewoners was daarvoor gedurende een tiental uren druk in de weer, van het rooien van de hopplanten op het veld over het inkorten van de wortels van de hopplanten en het intafelen tot de pluk en het markt klaar maken.''

Samen met De Lovie voerden vandaag ook REO producenten Marc Vandevelde uit Reningelst, Bart Vanbeveren uit Proven en Tomas Boeraeve uit Poperinge Fine Fleur primeurhopscheuten aan op de REO Veiling. Elk leverde één schaaltje met 250 gr Fine Fleur primeurhopscheuten af. Nu de nationale primeurverkoop achter de rug is, wordt het ongeduldig wachten tot de tweede helft van januari 2021. Vanaf dan verloopt de aanvoer van Fine Fleur hopscheuten op de REO Veiling tegen een meer regelmatig tempo. Een normaal seizoen duurt tot half april.

Volledig aanbod
Metro Cash & Carry nam voor de 15de keer deel aan de nationale primeurverkoop en haalde het volledige aanbod van 1 kg binnen tegen het nieuwe recordbedrag van € 327 voor 100 gr. ''Met de primeuraankoop bevestigt Metro Cash & Carry dat ze werkelijk alles in huis heeft voor haar horecaklanten. Door bovendien producten aan te bieden die onze horecaklanten toelaten zich te onderscheiden en te differentiëren, onderlijnt Metro Cash & Carry niet alleen hun trouwe leverancier maar ook hun vaste partner te zijn. De Fine Fleur hopscheuten passen uitstekend in dit verhaal. Met de aankoop van de primeurhopscheuten toont Metro Cash & Carry ook bewust haar grote appreciatie voor authentieke streekproducten, met de focus op ultravers.

Met de aankoop van de primeurhopscheuten tonen we ten slotte bewust onze grote waardering voor het waardevolle maatschappelijke werk van sociale projecten zoals De Hoeve van De Lovie, én steken we in dit uitzonderlijk jaar een hart onder de riem van de producenten en leveranciers van typische horecaproducten. De primeurhopscheuten worden evenredig verdeeld over onze Delivery Service en liggen straks in de verschillende Metro-winkels in ons land: Antwerpen (Noord & Zuid), Brussel, Evergem, Hasselt, Luik, Wevelgem, Sint-Katelijne-Waver, Namen, Vorst en Middelkerke'', besluit Wendy Verschueren, Productspecialist AGF Wevelgem van Metro Cash & Carry.

Voor meer informatie:
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, België
+32 (0)51 23 12 11 I
[email protected] 
www.finefleur.be 

Publicatiedatum: