Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peru, Brazilië en Zuid-Afrika

Sun World breidt uit op het zuidelijk halfrond

Sun World International heeft aangekondigd dat het verschillende handelsbedrijven heeft toegevoegd aan haar groep licentiehouders op het zuidelijk halfrond. Het gaat onder meer om PuraFruit en Pampa Baja in Peru, Bravis in Brazilië en EXSA in Zuid-Afrika.

"We zijn er trots op dat deze zeer competente druiventelers en -handelaars nu deel uitmaken van onze groep licentiehouders en we zijn blij onze afzetkanalen voor de Sun World-merken uit te kunnen breiden, zodat retailers en consumenten over de hele wereld ervan kunnen genieten", zegt Garth Swinburn, vicedirecteur Licensing.

Deze benoemingen breiden de lijst van bedrijven die de door Sun World gepatenteerde druivenrassen op de markt brengen verder uit en vormen een aanvulling op de bestaande afzetkanalen van Sun World om te voldoen aan de toenemende marktvraag naar de druivenrassen van de veredelaar en rassenmanagementbedrijf. De nieuwe handelsbedrijven krijgen de rechten om de door Sun World ontwikkelde bestaande en nieuwe variëteiten op de markt te brengen onder de merken van het bedrijf, zoals AutumnCrisp®, Midnight Beauty®, Sable Seedless®, Adora Seedless® en Scarlotta Seedless®.

PuraFruit Company is dit jaar ontstaan uit Agrícola San José, een Noord-Peruaanse teler van Sun World-variëteiten die al lang over een vergunning beschikte. Samenwerking met het Chileense Gesex moet in de toekomst een one-stop-shop voor druiven op het zuidelijk halfrond creëren. In de komende drie jaar zal Pura Gesex naar schatting 6 miljoen kartons druiven op de markt brengen met een potentiële verkoopwaarde van meer dan € 105 miljoen, waarmee het tot de top drie van druiventelers in Peru behoort.

Agrícola Pampa Baja, eigendom van de familie Paredes, werd in 1998 opgericht als een geïntegreerd teelt-, verpakkings- en exportbedrijf dat nu over een areaal van 2.400 hectare in het noorden en zuiden van Peru beschikt. Het bedrijf is vandaag de dag een van de meest erkende Peruaanse exporteurs van tuinbouwproducten. Het runt ook het grootste melkveebedrijf van het land als aanvulling op de tuinbouwactiviteiten. Daarnaast heeft Agrícola Pampa Baja de Global GAP-certificering voor paprikateelt behaald en ook hoge onderscheidingen voor good practices die de leefomgeving verbeteren en de biodiversiteit ondersteunen in het woestijnecosysteem waar de teelt plaatsvindt.

Het Braziliaanse Bravis Comercial Exportadora werd in 2008 opgericht in de São Francisco Valley als een dochteronderneming van druiventeler Labrunier, die eind 2019 werd overgenomen door de Spaanse groep El Ciruelo, onder leiding van José Velasco. Het bedrijf zet momenteel druiven van verschillende telers af op de Braziliaanse en internationale markten. Bravis beheert het distributieproces van opslag tot levering aan de eindklant, en biedt ook technische assistentie bij de teelt om de voedselveiligheid en hoogwaardige teeltpraktijken te garanderen.

EXSA werd opgericht als een onafhankelijke Zuid-Afrikaanse druivenexporteur in 1997, na de deregulering van de fruitsector in het land. Als leider in duurzame praktijken, investeringen in nieuwe druivenrassen en verpakkingsinnovaties, speelt EXSA bij de teelt flexibel in op de eisen van de klanten en de consument. EXSA's goede reputatie voor producten van hoge kwaliteit past perfect bij de eigen merken van Sun World.

Publicatiedatum: