Eerste volledig elektrische distributievrachtwagen voor Zweedse groothandel

Frigoblock levert de eerste volledig elektrische distributievrachtwagen aan Martin & Servera, een Zweedse groothandel voor restaurants en commerciële keukens. De nieuwe Volvo FE Electric-truck met de elektrische Frigoblock FK13-koelunit begon met de leveringen in Stockholm, Zweden.

Deze emissievrije en geluidsarme oplossing stelt Martin & Servera in staat om goederen te leveren in lage-emissiezones, en dit op elk moment van de dag en nacht, wat bijdraagt aan het verhogen van de efficiëntie van hun leveringen in de binnenstad. De chauffeur kan de koelunit ook eenvoudig vanuit de cabine bedienen en indien nodig uitschakelen bij het naderen van een van de kwetsbare gebieden van de stad.

"Voortbouwend op tientallen jaren ervaring in de sector, is onze technologie ontworpen om waarde te creëren voor onze klanten en hen te helpen de ecologische voetafdruk van hun transportactiviteiten te verkleinen", zegt Fredrik Weimyr, Managing Director bij Thermo King Sverige AB. "Door de elektrische technologieën van Volvo en Frigoblock te combineren, hebben we een energie-efficiënte oplossing ontwikkeld die onze klanten en de industrie een stap dichter bij duurzaam, CO2-neutraal temperatuurgecontroleerd transport brengt."

De Frigoblock FK13 dual-zone-unit die voor deze toepassing is geselecteerd, communiceert met het CAN-systeem van het voertuig via de Frigoblock-invertertechnologie. Hierdoor kunnen de Frigoblock-koelunits rechtstreeks samenwerken met het accugevoede voertuig, waardoor het aantal energieverbruikende componenten wordt geminimaliseerd en het gebruik van de accu wordt geoptimaliseerd. De toevoer van energie uit de accu's van het voertuig kan worden gewijzigd afhankelijk van de noodzaak om de juiste temperatuur in de twee gekoelde compartimenten te waarborgen.

"Energie-efficiëntie en optimalisatie van het batterijgebruik van het voertuig zijn cruciaal voor effectieve transportactiviteiten. Onze technologie zorgt ervoor dat de koelunit slechts het minimale vermogen gebruikt dat nodig is om de lading op de juiste temperatuur te houden. Dit draagt bij aan het maximaliseren van het bereik van de vrachtwagen en stelt onze klanten in staat om meer emissievrije leveringen te doen", aldus Fredrik Weimyr.

Voor meer informatie:
Frigoblock
Weidkamp 274
45356 Essen, Duitsland
+49 (0)201 61301 0
www.frigoblock.com 
www.europe.thermoking.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven