Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voucher tegen voedselverspilling voor krokante snacks van 'imperfecte' groenten en fruit

Floor Foods heeft een voucher tegen voedselverspilling ontvangen van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling voor haar initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Veel geoogste groenten en fruit hebben niet de gewenste vorm en worden 'lelijk' of 'buitenbeentjes' genoemd. Floor Foods verwerkt deze uiterlijk imperfecte maar verder uitstekende producten tot hartige snacks onder het merk Snaqs.


Saskia van der Laan van Samen Tegen Voedselverspilling (rechts) reikt de voucher uit aan Florus Zwartbol van Floor Foods (links)

Via een uniek proces, waarbij de groenten en fruit op een lage temperatuur vacuüm worden gefrituurd, maakt het Zeeuwse bedrijf krokante boontjes, radijs, bloemkool en aardbeien. Om deze techniek, die ontwikkeld is in Azië, in Nederland toe te passen met lokale reststromen ontvangt Floor Foods een voucher van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, in samenwerking met Rabobank, het Ministerie van LNV en de Regionale Ontwikkelings-maatschappijen.

''Sinds drie jaar importeren we innovatieve snackproducten uit Azië, die we verkopen via diverse Europese retailers. Nu we verzekerd zijn van afzet, investeren we in een lokale productielijn om snacks te maken van reststromen groenten en fruit uit Zeeland en Brabant. Doel is om het eerste jaar 600 ton groenten en fruit te verwerken en binnen drie jaar 3000 ton. Zo voorkomen we voedselverspilling, bieden we boeren en telers een fatsoenlijke prijs en werken we aan bewustwording onder consumenten door het verhaal op onze verpakking te vertellen'', vertelt Florus Zwartbol, eigenaar van Floor Foods  

Vouchers tegen voedselverspilling
Samen Tegen Voedselverspilling riep samen met het ministerie van LNV, Rabobank en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen de voucherregeling in het leven om innovaties tegen voedselverspilling te stimuleren. Bedrijven kunnen met een voucher bijvoorbeeld experts inschakelen, een business case ontwikkelen of een innovatie opschalen naar productieniveau. De voucher vergoedt de helft van de kosten van het project, de andere helft draagt het bedrijf zelf bij. 

Bron: www.samentegenvoedselverspilling.nl 

Publicatiedatum: