Steenfruitoogst in Bulgarije iets lager dan vorig jaar

Volgens ramingen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw zal de steenfruitoogst van Bulgarije in 2021 enigszins lager uitvallen dan in 2020. De oogst van kersen zal naar verwachting lager uitvallen, voornamelijk als gevolg van een lagere gemiddelde opbrengst. DeĀ  perzikenoogst zal zich naar verwachting herstellen van het laagste recordniveau in 2020 dankzij een groter geoogst areaal en betere opbrengsten.

Zoals verwacht, is de consumptie van steenfruit in 2020 aanzienlijk gedaald als gevolg van de negatieve effecten van Covid op de consumentenvraag en het zwakke toeristenseizoen, hoewel de vraag van verwerkers naar kersen is gestegen.

Verwacht wordt dat de consumptie in 2021 zich gedeeltelijk zal herstellen, maar dit zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor de verwerkende industrie, terwijl de afzet van vers steenfruit nog steeds beperkt kan blijven als gevolg van de aanhoudende coronabeperkingen, de versnellende voedselinflatie en de uitdagingen voor de voedselverwerkende sector. Verwacht wordt dat de invoer van steenfruit zal toenemen als gevolg van een ontoereikend binnenlands aanbod en een herstellende vraag van de afnemers.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: lnks.gd


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven