Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport week 48/2021:

"Groter aanbod van Spaanse Navelina sinaasappelen dan van Italiaanse, Turkse en Griekse Navelina's"

Het aanbod van Spaanse Navelina sinaasappelen was duidelijk groter dan dat van Italiaanse, Turkse en Griekse Navelina's. Bovendien waren er in kleinere hoeveelheden Navel sinaasappelen uit Spanje en Marokko beschikbaar. De eerste Spaanse Salustiana's arriveerden in Frankfurt. Daar waren ook Newhall sinaasappelen uit Portugal en Italië verkrijgbaar. Het sinaasappelaanbod had zich uitgebreid en was voldoende om de vraag probleemloos te dekken.

De afzetmogelijkheden waren als gevolg van het winterse weer tijdelijk verbeterd. Er konden echter nog geen prijsverhogingen doorgevoerd worden. De prijzen bleven over het algemeen op het bestaande niveau. Importen vanuit overzee hadden steeds vaker conditionele problemen. Zo moesten de partijen uit Zuid-Afrika en Uruguay vaak tegen lagere prijzen afgegeven worden.

Appelen
Zoals gebruikelijk op dit punt in het seizoen domineerden de Duitse appelen continu de markt. In z'n totaliteit was er een breed productpalet beschikbaar, ook al was de beschikbaarheid van enkele afzonderlijke variëteiten hier en daar beperkt.

Peren
Er was zeer weinig beweging op de perenmarkt te zien: zowel het aanbod alsook de vraag en de prijzen veranderden niet wezenlijk. 

Druiven
Het Italiaanse seizoen liep langzaam ten einde: de aanvoer nam duidelijk af. De prijzen ontwikkelden zich verschillend, prijsverhogingen waren net zoveel te zien als prijsverlagingen.

Mandarijnen
De aanvoer van Spaanse clementines nam nogmaals toe. In totaal  viel de vraag iets te zwak uit, de vorming van voorraden was nauwelijks te voorkomen als gevolg van de enorme toename van het Spaanse aanbod.

Citroenen
Spaanse Primofiori citroenen domineerden de markt, gevolgd door Turkse Enterdonato en Meyer citroenen. Het winterse weer heeft voor een opleving van de vraag gezorgd. Desondanks kon er zonder problemen aan de vraag worden voldaan.

Bananen
De handel verliep wisselend, waarbij bananen van het eerste merk meestal iets duurder werden.

Bloemkool
Italiaanse partijen domineerden de markt, daarna volgden Franse partijen qua betekenis. De vraag was niet bijzonder groot en kon zonder problemen gedekt worden.

Sla
IJsbergsla arriveerde uitsluitend uit Spanje. De vraag was zeer zwak en kon zonder problemen gedekt worden. De handelaren hadden aan het begin van de week allemaal hun prijzen verhoogd, om ze daarna weer succesvol te verlagen.

Komkommers
Spaanse komkommers domineerden, het Spaanse aanbod vormde bijna een monopolie op de markt. Belgische, Nederlandse en Marokkaanse leveringen hadden hooguit een aanvullend karakter.

Tomaten
Trostomaten stamden voornamelijk uit Nederland, België en Spanje, cherrytomaten kwamen hoofdzakelijk uit Nederland en Italië. In de categorie vleestomaten domineerden Belgische tomaten met afstand de markt.

Paprika's
Spaanse paprika's domineerden duidelijk de markt. De prijzen tendeerden in de meeste gevallen omhoog.

Bron: BLE

Publicatiedatum: