Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maandag eerste grote aankomst Namibische druiven bij HillFresh International

"Voorraden op druivenmarkt laag"

Tholen - De overzeese druiven die momenteel in Europa aankomen, raken nauwelijks de grond. "Veel aanbod is er niet, en wat er binnenkomt, wordt gelijk geabsorbeerd door de markt", constateert Jan-Willem Lagendijk van HillFresh International. "Door vertragingen in de landen van origine en de logistieke problemen/vertragingen is de markt helemaal leeg en is het puzzelen om de programma’s goed te bedienen."

"Het Braziliaanse seizoen loopt bij ons momenteel op zijn einde, zeker bij de witte druiven geldt dat ook voor de kwaliteit. De rode zijn kwalitatief nog wat beter, maar ook deze zijn nog maar beperkt beschikbaar. Wij zitten momenteel volop in het Peruaanse seizoen, maar ook vanuit Peru wordt niet extreem veel richting Europa verladen. Men is daar vooralsnog gefocust op de export richting de Verenigde Staten", vervolgt Jan-Willem.

Inmiddels zijn ook de eerste Namibische druiven beschikbaar. HillFresh heeft hiervoor al enkele jaren een exclusieve overeenkomst met Solar Grapes in de Aussenkehr Valley. De volledige verkoop en marketing van de oogst van 250 hectare wordt door Hillfresh International gecoördineerd. "Solar start traditiegetrouw tien dagen eerder het seizoen dan alle andere spelers in de Aussenkehr Valley vanwege de speciale ligging aan het einde van de vallei waar het fruit eerder rijpt. We zitten nu in de piek van het seizoen en de eerste grote aankomst staat voor maandag gepland", vertelt Jan-Willem.

"Prijzen liggen op een goed niveau en dat zal zeker tot het einde van het jaar zo blijven. De aanvoer ligt nu op een laag niveau maar we zullen we de aankomende weken meer volume beschikbaar hebben", verwacht Jan-Willem. Hoewel de markt steeds meer naar plasticvrije verpakkingen lijkt te gaan, staat dit in druivenland volgens hem nog altijd in de kinderschoenen. "Veel meer verbetering dan een topseal op de punnet in plaats van een clamshell is op dit moment nog niet geïntroduceerd voor de mainstream druif."

Voor meer informatie:
Jan-Willem Lagendijk
HillFresh
T +31 (0)180 898 092
M +31 (0)682 520 800
[email protected]
www.Hillfresh.eu