Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste DAF CF Electric trekker voor Euser Transport

Best Trucks heeft de eerste DAF CF Electric trekker aan Euser Transport Barendrecht geleverd. Voorafgaand aan de ingebruikname verzorgden dealer Best Trucks en DAF Trucks een uitgebreide gebruiksinstructie voor een team van toekomstige chauffeurs van Koninklijke Euser Transport uit Barendrecht.

Al eerder besloot deze meer dan een eeuw bestaande logistiek dienstverlener om, inspelend op de toenemende groene wensen bij verladers, opdrachtgevers en overheden, te kiezen voor meer elektrisch aangedreven voertuigen.

De nu geleverde 4x2 DAF CF trekker vormt een geheel met de door EBO van Weel uit Rhoon gebouwde 12 meter Citytrailer. Door deze te voorzien van een Thermo King/FrigoBlock Advancer Hybrid diesel/elektrisch aangedreven koeling, een sturende achteras en achterkant afsluitende D’Hollandia laadklep, is deze uiterst wendbare combinatie prima inzetbaar voor de Co2 vrije vers-, koel- en vriesdistributie in stedelijke gebieden.


Vlnr: Jean-Paul Punt, Klaas Kliffen, Rob Luykx, Luigino Hanst, Jessy van den Ierssel, Andras Lenard en Eduardo Camara Pereira

Ervaring opdoen
Eerder verklaarden eigenaar Bas Euser en operationeel directeur Daniël Spetter: ''Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit stedelijke distributie en binnen dat werkgebied is er al langer veel aandacht voor de milieuaspecten. Dat gevoegd bij de plannen van steeds meer steden om per 2025 alleen nog emissie-loos transport toe te staan, verklaart deze stap naar elektrische tractie alleen maar meer. Daarbij zijn wij als Euser Transport ook partner van het convenant op dit gebied in Groot-Rotterdam plus de Drechtsteden en delen onze ervaringsgegevens binnen het DKTI-project (Demonstratie Klimaattechnologieën en Innovatie in Transport) met TNO en Fontys Hogeschool. Samen met onze huisbankier ABN-AMRO worden deze voertuigen in een lease-constructie ondergebracht. Wij gaan nu in de dagelijkse praktijk ervaring opdoen met deze nieuwe manier van transport.''

Distributie
De speciaal ontwikkelde bestickering geeft aan dat deze trekker/oplegger (vooralsnog vanuit het DC Pijnacker) aan het werk gaat voor Albert Heijn in de retail-distributie. Dat vormt samen met pallet-, horeca- en pharma-distributie het specialisme van het Barendrechtse familiebedrijf. 

Bron: BEST Trucks

Publicatiedatum: