Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter van der Laar, Rotterdam Fruit Wharf

"Voor het eerst in tien jaar weer conventionele schepen met druiven uit Zuid-Afrika naar Rotterdam"

Tholen - De tekorten op de containermarkt zorgden dit jaar voor een aanzienlijke volumestijging bij Rotterdam Fruit Wharf. "Met name vanuit Zuid-Afrika is er veel meer fruit conventioneel verscheept, onder meer door de rederijen Seatrade en Baltic Shipping - die samen de Reefer Alliance vormen -  met een wekelijkse dienst vanuit Zuid-Afrika naar Rotterdam en Sint-Petersburg", vertelt Peter van der Laar.

"Dat geldt in hoge mate voor citrus, maar voor 2022 staan er ook al enige schepen van Seatrade voor hoofdzakelijk het druivenseizoen op het programma. Dat is de afgelopen tien jaar niet meer voorgekomen", vertelt Peter. "Ook de bananenexporteurs weten de weg naar Rotterdam goed te vinden als toegangspoort naar de eindbestemming elders in Europa."

Met de Kivits Logistics Group als nieuwe eigenaar investeert de Rotterdam Fruit Wharf volop om haar dienstverlening richting de klanten te verhogen. Zo zijn er recent twee heatsealmachines aangeschaft om tegemoet te komen aan de wensen van de klant. "Van de logistiek van pallets fruit breiden onze activiteiten steeds meer uit in de zogeheten added value services om de klanten verder te ontzorgen", besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter van de Laar
Rotterdam Fruit Wharf
+31 (0)10 2215000
[email protected]