Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het nieuwe exportseizoen van Chinese gember is officieel begonnen

Het nieuwe oogstseizoen van Chinese gember liep eind oktober, begin november al op zijn einde. De hele oogst is een maand lang bewaard in opslagstations om het droogproces af te ronden. Omdat het om verse gember gaat, zijn de wortelstokken nog vrij mals. Veel bedrijven zijn begonnen met het bewerken van de verse gember tot geconserveerde gember. En sommige bedrijven zijn al begonnen met exporteren. Manager Wang van Jining Shangzhuo Food sprak onlangs over de huidige omstandigheden in de Chinese gembersector.

"De belangrijkste gemberteeltgebieden in Shandong hebben hun teelt dit jaar met ongeveer 30% tot 40% opgevoerd. Het koude weer kwam dit jaar echter vroeg, zodat niet alle gember op tijd werd geoogst. Een deel van de gember werd aangetast door bevriezing. Over het algemeen is de productkwaliteit dit seizoen echter vrij stabiel."

Jining Shangzhuo Food exporteert voornamelijk luchtgedroogde gember naar de Europese markt en geconserveerde gember naar de markt in het Midden-Oosten. "We zijn al begonnen met de export van een deel van onze geconserveerde gember. En de eerste container gedroogde gember staat gepland voor vertrek eind december of begin januari."

"De aankoopprijs in de teeltebieden bedroeg ongeveer € 0,14/0,5 kg. Dat is slechts een derde van de aankoopprijs rond dezelfde tijd in het voorgaande jaar. De FOB-exportprijs van bewerkte gember bedraagt ongeveer € 840/ton. Dat is 60% minder dan rond dezelfde tijd vorig jaar. De prijs is laag omdat de totale opbrengst dit jaar sterk is toegenomen. Het aanbod is enorm en de vraag op de markt is zwak, zodat de prijs is gedaald. De laatste tijd is de prijs weer langzaam aan het stijgen, maar op de lange termijn zal de prijs niet veel stijgen," zei Wang.

Vrachtruimte is iets minder schaars dan een maand geleden, maar de verschepingskosten blijven hoog. Veel grote havens over de hele wereld kampen met achterstanden, wat voor veel onzekerheid zorgt in de scheepvaartsector. Scheepscontainers lopen vaak aanzienlijke vertraging op. Veel havens kampen met een tekort aan werknemers en hun inklaringstempo ligt lager dan normaal. Zij hebben te kampen met ernstige congestieproblemen. In sommige gevallen bereiken de zeecontainers hun haven van bestemming met meer dan een halve maand vertraging," aldus Wang. "De prijs van verscheping van Qingdao naar Europa bedraagt meer dan € 10.180/container. De verschepingskosten zijn min of meer gelijk aan de productwaarde van de container vol gember."

Gevraagd naar toekomstige trends op de markt, antwoordde Wang: "Overzeese markten bereiden zich voor op Kerstmis en Nieuwjaar en daarna zal de Chinese markt zich voorbereiden op het Lentefeest [1 februari 2022]. Leveranciers zullen hun producten ruim op tijd moeten verladen. Ik denk dat de piekperiode voor de gemberexport tussen eind december en januari zal plaatsvinden. De prijs zal niet veel veranderen."

Naast gember exporteert Jining Shangzhuo Food ook knoflook en uien. Het bedrijf exporteert jaarlijks meer dan 1.000 containers.

Voor meer informatie: 
Wang Junjie - Manager
Jining Shangzhuo Food Co., Ltd.
+8613213293300 
[email protected] 
www.shangzhuofood.com

Publicatiedatum: