Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stakingen dreigen voor Asda en Tesco

VK: Stakingen dreigen voor Asda en Tesco
Asda heeft zich aangesloten bij Tesco, zijn grootste rivaal, met het vooruitzicht van stakingen in de aanloop naar de belangrijke kerstperiode. Vakbond GMB zei dat ze een consultatieve stemming start, die op 20 december moet sluiten, over het besluit van de supermarktketen om het distributiepersoneel geen "zinvol" loonbod te doen.
Bron: news.sky.com 

Frankrijk: Lidl gaat winkel ontwikkelen die volledig van hout is
Lidl Frankrijk is samen met CBI, een dochteronderneming van Vinci Construction, begonnen met de bouw van een supermarkt die volledig van hout is gemaakt. De winkel 'Bois de France' in Épinal, in het departement Vogezen, moet volgend jaar in de lente opengaan en is ontwikkeld als antwoord op de onlangs door de Franse regering ingevoerde 'Climat et Résilience'-wetgeving, die tot doel heeft de uitstoot van broeikasgassen in Frankrijk tegen 2030 met 40% te verminderen.
Bron: esmmagazine.com 

Marc Hofman: "Colruyt Group handelt in het belang van de consument"
De onderhandelingen tussen Colruyt Group en zijn leveranciers zijn vrij hard, maar altijd respectvol, benadrukt operationeel manager Marc Hofman. "We zien soms onverklaarbare verschillen tussen telers."
Bron: retaildetail.eu 

Aandelen in voedingsbezorging stijgen in aanloop naar EU-ontwerpregels over koeriers
Aandelen in ride-sharing- en koeriersbedrijven veerden op in de aanloop naar een voorstel van de Europese Commissie dat op 9 december wordt verwacht en dat zal bepalen wanneer koeriers als werknemers moeten worden beschouwd en wanneer als onafhankelijke contractanten. De Financial Times meldde dat het voorstel, dat al jaren in ontwikkeling is, zoals verwacht de bewijslast bij bedrijven zal leggen, in plaats van bij werknemers, om aan te tonen wanneer hun bezorgers zelfstandigen zijn. De aandelen van het Nederlandse Just Eat Takeaway.com stegen met 6,3%, Delivery Hero uit Duitsland steeg met 4,5% en het Britse Deliveroo steeg met 1,9%. Het aandeel Uber sloot in de Verenigde Staten op € 33,91.
Bron: reuters.com 

Publicatiedatum: