Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coronatoegangsbewijs op de werkvloer mogelijk pas in nieuwe jaar

Het kabinet heeft de Tweede Kamer gevraagd pas in januari te praten over het invoeren van een coronatoegangsbewijs op de werkvloer. Belangrijkste reden is dat de huidige epidemiologische situatie te onzeker is om op korte termijn een coronatoegangsbewijs in te voeren. Daarom wil het kabinet begin volgend jaar over het wetsvoorstel met de Tweede Kamer verder praten.

Rondom de invoering van een verplicht coronatoegangsbewijs op de werkvloer is veel te doen. Vakbonden hebben met name fundamentele bezwaren. Werkgeversorganisaties hebben aangegeven een coronatoegangsbewijs vooral te zien als een middel om zwaardere vrijheid beperkende maatregelen voor de hele maatschappij (zoals een lockdown) te voorkomen. Overigens vindt LTO Nederland dat er geen verplichting voor een coronatoegangsbewijs op de werkvloer moet komen en heeft dit ook kenbaar gemaakt aan het kabinet. Hoewel het kabinet blijft inzetten op de invoering van een coronatoegangsbewijs op de werkvloer is politieke steun nog allerminst zeker.

Bron: www.werkgeverslijn.nl 

Publicatiedatum: