Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Gelder kiest HB RTS voor emballage reiniging

Van Gelder groente en fruit heeft recent een deel van de reiniging van haar kratten ondergebracht bij HB RTS in Bleiswijk. De AGF-groothandel uit Ridderkerk belevert dagelijks duizenden horecagelegenheden en moet zo elke dag over voldoende schone kratten beschikken. Sinds de intrek in de nieuwbouw bestond de wens om een deel van de kratten niet langer onder eigen beheer te wassen, maar dit extern onder te brengen.

"Van Gelder levert standaard uit in schone kratten en emballage is een belangrijk onderdeel van het bedienen van de klanten. Iedere krat bij Van Gelder heeft een unieke barcode, zodat de kratten te traceren zijn en de transporten binnen ons gemechaniseerde magazijn gevolgd kunnen worden. Hier is nu bijgekomen dat een deel van het wassen is uitbesteed aan HB RTS in Bleiswijk", vertelt Ferry van Gelder. "HB is een serieuze partij voor bedrijven die hoge eisen stellen aan het reinigen van kratten", licht hij de keuze toe.


Ferry van Gelder (l) en Tom Jacobs (r) 

Aanvoer van leveranciers in eigen fust
De keuze voor HB RTS (returnable transport solutions) is aanvullend op het fust dat Van Gelder zelf wast in hun eigen krattenwasinstallatie. "De kratten die wij wassen worden het meest gebruikt in de eigen productie en orderverwerking, en één van de redenen om op te moeten schalen in wascapaciteit is dat binnen- en buitenlandse leveranciers ook steeds meer aanleveren in door Van Gelder aangereikt fust. Zowel onze ingaande als uitgaande logistiek proberen we constant te verbeteren en te verduurzamen. Het laten aanleveren in eigen fust scheelt naar schatting jaarlijks het gebruik van duizenden kartonnen dozen. Daarnaast hoeven de dozen niet omgepakt te worden in kisten en dit scheelt afval", legt Van Gelder uit.

Samenwerking met HB RTS
Volgens Van Gelder onderscheidt HB RTS zich door de meest uiteenlopende type kratten te kunnen wassen voor uiteenlopende branches. HB RTS is immers sterk vertegenwoordigd in de vlees en zuivel industrie, maar HB RTS heeft ook relevante oplossingen voor de AGF branche, aldus Tom Jacobs (accountmanager bij HB RTS).

"Het wassen voor Van Gelder is hier een mooi voorbeeld van, want wij hadden ons voornamelijk toegelegd op de reiniging van CBL kratten en H1 pallets, maar we kunnen op onze locaties ook andere emballagesoorten wassen, waaronder de speciaal ontworpen kratten voor Van Gelder", zegt Jacobs. Van Gelder maakt gebruik van eigen kratten in verschillende formaten. Deze kratten zijn in samenwerking met Vanderlande ontworpen en voldoen aan de eisen van mechanisatie, zodat de robots in het gemechaniseerde magazijn deze makkelijk kunnen grijpen.

Hoogste eisen aan voedselveiligheid
"Met de reiniging en vooral het organiseren van de uitgifte kunnen we goed inspelen op de enorme hoeveelheid fustprocessen binnen van Gelder", aldus Jacobs. "Verder garanderen we een goede voedselveiligheid, want het werken met levensmiddelen gaat hand in hand met de hoogste standaarden van hygiëne", sluit Jacobs af.

Voor meer informatie:
HB RTS
[email protected]
www.hb-rts.com

Publicatiedatum: