Slim apparaat toont hoe schoon je groenten en fruit zijn

De Taiwanese fabrikant Asus lanceert in de VS een verrassend  apparaat dat kan helpen de mate van reinheid van groenten en fruit te detecteren voordat ze worden geconsumeerd, door de kwaliteit van het water waarin het is gewassen te analyseren. Het bedrijf richt zich op voedselveiligheid met dit apparaat dat je onmiddellijk vertelt of je groenten en fruit veilig zijn om te eten. Met ultraviolet licht detecteert het alle onzuiverheden wanneer het wordt ondergedompeld in het waswater, waaronder resten van schadelijke gewasbeschermings-middelen en andere verontreinigende stoffen.

Een bijbehorende mobiele app (compatibel met Android en iOS) registreert de verschillende verzamelde gegevens, zodat duidelijk wordt wanneer de groenten of fruit genoeg gewassen zijn.

Het apparaat werkt automatisch zodra het in het water wordt ondergedompeld. De Asus PureGo maakt gebruik van ultraviolet licht en een groot aantal dynamische algoritmen om de verontreinigende stoffen in het water te identificeren. Als het lampje op de module rood of oranje is, moeten de groenten en fruit meer worden gewassen.

Bron: freemalaysiatoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven