Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans granaatappelseizoen verloopt goed

Het Italiaanse granaatappelseizoen is in volle gang. Dario De Lisi van Masseria Fruttirossi vertelt over het verloop van het seizoen. “De oogst is net afgelopen voor onder andere het vroege Wonderfulras. De oogst bedroeg 4000 ton, twee keer zoveel als het vorige seizoen. De toename van de beschikbaarheid is niet alleen te danken aan het in productie nemen van nieuwe arealen (ongeveer 50 ha), maar ook aan de ontwikkeling van oude planten, die ons met de jaren steeds grotere hoeveelheden opleveren.”

“De afzet op de Italiaanse markt gaat door en we diversifiëren de verpakking naar gelang de bestemming. Naast de klassieke verpakkingsmethode in kratten van verschillende maten (6-12 granaatappels), blijken de mandjes met 2 stuks (500 g) erg populair te zijn. De consument kan het gewas direct in zijn mandje gooien, dankzij de EAN-code op de achterkant van de verpakking, waardoor het niet meer hoeft worden gewogen.”

“De laatste dagen zien we ook op Europees niveau een groeiende belangstelling voor granaatappels, vooral in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland. De exportcijfers zijn positief en wij denken dat we het vorige seizoen kunnen overtreffen. De mogelijkheid om granaatappelen tot eind maart te leveren, geeft ons een voorsprong bij de keuze van Italiaanse en internationale klanten.”

“De prijzen zijn ongewijzigd ten opzichte van 2020, ondanks hogere prijzen voor verpakking en grondstoffen. Dit impliceert duidelijk een lagere winstmarge voor de telers, die de verhogingen dragen.”

Kerstbox Melagrana Magnum

“Voor Kerst 2021 herintroduceren we de Melagrana Magnum box, gezien het succes van de vorige editie. Het gaat om een kartonnen doos van 13x13,5 cm, verkrijgbaar in twee kleuren (rood en groen), met een granaatappel die ten minste 850 g weegt. De doos kan naast een geschenk ook als lantaarn voor decoratie worden gebruikt, dankzij de voorziening van een gat in de bodem voor het inbrengen van een lichtje.” 

Voor meer informatie:
Dario De Lisi
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Taranto) – Italië
Tel: +39 099 9647688
info@masseriafruttirossi.com
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: