Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse venkel op weg naar nul residu

Om de retail en de consument een kwaliteitsgewas te garanderen, focust het Italiaanse Fratelli Napolitano zich op goede tuinbouwpraktijken, waarbij het steeds meer inzet op biologische teelt. Dit garandeert de markt Italiaanse venkel met een maximaal restgehalte van minder dan 85%. De onderneming streeft naar standaardisering op weg naar nul residu.

“De Europese kwaliteitsnormen voor venkel zijn onder andere: smaak, een regelmatige vorm, een witte kleur en een gestandaardiseerd gewicht van ongeveer 5 kg per doos. Daarom hebben wij besloten uit te gaan van agronomische praktijken, waarbij de nutriënten efficiënter worden gebruikt om een sterker en smakelijker gewas te krijgen, en waarbij de bij wet toegestane nitraatlimieten niet worden overschreden. Bovendien is de keuze van het ras van doorslaggevend belang. Er moet rekening worden gehouden met het gebied, de periode, de resistenties, de habitus van de plant en de resistentie tegen hoge temperaturen”, zegt Sergio Fiorenza van Fratelli Napolitano.

Fratelli Napolitano investeert voortdurend in productanalyse om de kwaliteit van de gewassen te garanderen. Zij voert ook strenge analyses uit van de bodem en het waswater van de venkel.

“Wij verwerken ongeveer 35 ton gereinigde en verpakte venkel per dag, wat neerkomt op een totaal van ongeveer 10.000 ton verwerkte venkel per jaar. Van oktober tot april is 50% van de hoeveelheden bestemd voor markten in Europa, terwijl de rest naar nationale markten gaat. Vanaf mei wordt alle venkel in Italië afgezet, waar de consumptie ook van toeneemt”, zegt Gennaro Napolitano, commercieel directeur.

“Vanaf dit jaar hebben wij een noviteit wat betreft de verpakking geïntroduceerd: naast de klassieke 10/12 stuks of 16/18 stuks in een doos van 5 kg, hebben wij namelijk 2 stuks in karton in verpakkingen van 500 of 800 gram geïntroduceerd, om aan de behoeften van de markten te voldoen en het gebruik van plastic te verminderen.”

Fratelli Napolitano garandeert levering in heel Europa binnen maximaal 72 uur na de oogst, en in Italië binnen maximaal 48 uur. De koudeketen wordt nooit onderbroken, zodat de versheid gegarandeerd blijft.

Fratelli Napolitano beëindigt de oogst in Fucino gewoonlijk in juni/juli, waarna eind augustus opnieuw wordt geoogst en vervolgens in de regio Apulië. Onlangs is met de oogst begonnen in Foggia, na Kerstmis in de regio Bari, en in februari/maart in Campanië, Calabrië en de regio Metapontino.

Voor meer informatie:
Gennaro Napolitano
Fratelli Napolitano
Via XXV Aprile, 105
80040- Poggiomarino (NA) – Italië
+39 081 5285232

Contrada Cioffi, 114
84025-Eboli (SA) – Italië
+39 329 1608552 (Francesco Napolitano, commercie)
info@fratellinapolitano.it
www.fratellinapolitano.it

Publicatiedatum: