Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe compacte en flexibele dispenser voor trays met flappen

Met de nieuwe SmartDispenser lost het Italiaanse Frutmac veel problemen op met betrekking tot de aanvoer van kartonnen trays bij verpakkingsmachines voor groenten en fruit.

De SmartDispenser kan worden beladen met verschillende soorten en formaten trays en positioneert deze automatisch op de transportband. De machine is een nieuwe oplossing speciaal voor trays met geïntegreerde flappen in verschillende maten en vormen.

Eenvoudig verpakken van Zipp-trays
Eendelige kartonnen trays zoals de Zipp-tray van Frutmac worden steeds populairder in de verpakkingsindustrie en bij de consument. De trays hebben aan beide zijden een flap die na het vullen mechanisch wordt toegevouwen.

Tot nu toe moest dit type tray handmatig op de transportband worden geplaatst, omdat slechts een beperkt aantal eenvoudige trayformaten met flappen een automatische aanvoer mogelijk maakten. De nieuwe SmartDispenser kan gebruikt worden voor zowel de Flat-trays (tot 300x210x180 mm) als de Wrap-trays (tot 260x210x82 mm) van het Italiaanse bedrijf. Uiteraard kan de SmartDispenser ook met elke standaard tray zonder flappen worden gevuld.

Smart
Een ander voordeel van de nieuwe SmartDispenser is de mogelijkheid om flexibel te wisselen van het ene type en formaat tray naar het andere. De gemotoriseerde formaatwisseling van de automatische lader wordt via een moderne touchscreen aangestuurd en is volledig automatisch.

Gebruiksgemak
De SmartDispenser is zeer compact en kan eenvoudig naast de transportband worden geplaatst. Ondanks zijn kleine formaat kan de SmartDispenser 80 verpakkingen per minuut verwerken.

In combinatie met de Zippmatic vormt het een aanvulling op het Zippsolution semi-automatische duurzame verpakkingssysteem van Frutmac dat gebruikmaakt van plastic- en lijmvrije trays.

De SmartDispenser is ook eenvoudig te integreren in elke bestaande verpakkingslijn en kan worden gebruikt bij transportbanden voor het ontstapelen van conventionele trays (gewikkeld in folie of flowpack).

Voor meer informatie:
Frutmac
Via Vilpiano 46
39010 Nalles (BZ) - Itali├ź
Tel: +39 (0)471 676700
[email protected]
www.frutmac.com

Publicatiedatum: