Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour Italia gaat 106 winkels sluiten

Aldi opent zijn 100ste winkel in Schotland
Aldi heeft een belangrijke mijlpaal bereikt op de Schotse levensmiddelenmarkt met de opening van zijn 100ste winkel. De opening op het Hermiston Gait Retail Park in Edinburgh komt 27 jaar nadat de discounter in Schotland zijn intrede deed met zijn eerste winkel in Kilmarnock.
Bron: kamcity.com 

Kroatische retailer NTL gaat ScanShop applicatie testen
De Kroatische supermarktketen Narodni Trgovački Lanac (NTL) gaat een nieuwe applicatie, ScanShop, testen die de winkelervaring van klanten vereenvoudigt, zo melden de media. ScanShop, ontwikkeld door de Kroatische start-up ITalk, stelt klanten in staat om zelfstandig de gewenste artikelen in de winkel te scannen via hun eigen mobiele telefoon en zo de wachtrijen voor de kassa over te slaan, aldus dagblad Poslovni Dnevnik.
Bron: esmmagazine.com 

Britse retailers melden sterke vraag voor Kerstmis, grootste prijsstijgingen sinds 1990
Britse retailers meldden deze maand de sterkste vraag voor Kerstmis sinds 2015, maar ook de grootste prijsstijgingen sinds 1990, omdat angst voor tekorten shoppers ertoe bracht om vroeg cadeaus te kopen, bleek uit cijfers van de Confederation of British Industry.
Bron: reuters.com 

Amazon opent 8e verswinkel
Amazon wil de uitrol van zijn Fresh-winkels in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk versnellen en heeft daarom zijn achtste winkel geopend op Chancery Lane in Holborn, Londen. De hightech 'just walk out'-winkel ligt dicht bij Tesco's nieuwe GetGo kassavrije Express-winkel. De nieuwste vestiging biedt naast merkartikelen ook het 'by Amazon' huismerkassortiment aan, evenals kant-en-klaarmaaltijden voor ontbijt, lunch en diner.
Bron: kamcity.com 

Griekenland: Boodschappen doen gaat online
8 op de 9 Grieken (89%) zegt weleens online boodschappen te hebben gedaan, waarbij 74% het tijdbesparend vindt en 57% van plan is op deze manier inkopen te doen voor de Kerst, zo blijkt uit een enquête die medio september namens PayPal is uitgevoerd door Maru/Matchbox. Ongeveer 2 op de 5 Grieken (40%) zegt PayPal te gebruiken.
Bron: ekathimerini.com 

Italië: Carrefour bevestigt sluiting van winkels
Carrefour Italia heeft aan de vakbonden bevestigd dat het 106 winkels in eigen beheer gaat sluiten, waaronder 82 Carrefour Express- en 24 Carrefour Market-winkels, aldus berichten in de media. De retailer heeft ook de procedure geformaliseerd waarbij in 9 regio's van Italië ongeveer 769 ontslagen zullen vallen als onderdeel van zijn bedrijfsplan 2022. De zwaarst getroffen regio's zijn Lombardije, met 300 ontslagen, en Lazio met ongeveer 100 ontslagen. Volgens het dagblad Corriere della Sera heeft Carrefour Italia het besluit genomen na een daling van de omzet en het aantal klanten en stijgende arbeidskosten. De retailer benadrukte dat het door de veranderingen in staat zal zijn om in 2022 break-even te draaien.
Bron: esmmagazine.com 

Aldi Frankrijk bereikt 'mijlpaal' wat betreft integratie Leader Price
Aldi France heeft aangekondigd dat het de 500e voormalige Leader Price-winkel in zijn portefeuille heeft opgenomen, 1 jaar na de overname van de voormalige keten die eigendom was van Casino Group. Het distributienetwerk van de discounter is met de integratie van de verkooppunten uitgebreid tot meer dan 1.300 winkels, terwijl ongeveer 5.000 werknemers in het personeelsbestand zijn geïntegreerd.
Bron: esmmagazine.com 

Publicatiedatum: