"Doorbraak in duurzame verpakking"

Een reeks nieuwe punnets en trays van de Westpak Group biedt supermarkten en hun leveranciers een commercieel levensvatbaar alternatief van papier voor plastic punnets.

Deze heatseal punnets zijn het resultaat van een belangrijke doelstelling van het merk Westpak: het doorbreken van de afhankelijkheid van de levensmiddelenbranche van plastic punnets. Westpak heeft een reeks test- en verfijningsprocessen uitgevoerd om een zo naadloos mogelijke integratie van deze nieuwe materiaaltechnologie te garanderen.

Het nieuwe assortiment bestaat uit een 500 grams microgolfverpakking en een 250 grams kartonnen punnet, die beide volledig recyclebaar zijn en de mogelijkheid bieden tot branding op maat. Het voordeel van de 500 grams microgolfvorm is dat hij is voorzien van ventilatiegaten aan de zijkant, in slechts een halve seconde kan worden geseald en het extra milieuvoordeel biedt dat hij van gerecycled materiaal is gemaakt. De 250 grams kartonnen tray is voorzien van een polyethyleen (PE) voering (die voldoet aan de OPRL recycling richtlijnen van minder dan 10%), is compatibel met K37/SPS tooling en is FSC gecertificeerd.

Seth Hicks van Westpak Group: "De ontwikkeling van onze heat-seal punnets is de kern van waar het bij Westpak om draait: gedurfde innovatie die gericht is op het verbeteren van de duurzaamheid op de lange termijn in de voedingsverpakkingssector. De ontwikkeling van deze nieuwe technologie is iets waar zowel de sector als de consumenten al geruime tijd reikhalzend naar uitkijken en we zijn er trots op dat we in de voorhoede van deze verandering staan. Het potentieel voor het gebruik van deze technologie in de hele sector is enorm en betekent een belangrijke stap voorwaarts in het helpen van enkele van de bekendste retailers bij het bereiken van hun ambitieuze bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid."

Voor meer informatie:
Westtpak Group Ltd
www.westpakuk.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven